Регіонали хочуть надурити СОТ в інтересах Ахметова і К

15 грудня 2011, 11:49
Власник сторінки
громадянин
0
1350

Кошти, яких не вистачає на виконання соціальних зобов'язань, фінансування освіти та охорони здоров'я, підуть на підтримку фінансово-промислових груп.

У Верховній Раді зареєстровано урядовий законопроект №9373 від 01.11.2011 "Про державну фінансову підтримку експортної діяльності".

Запропонованим законопроектом передбачається створення правових передумов для запровадженняв Україні системи державної фінансової підтримки експорту. 

Попри заяви уряду про те, що цей законопроект має на меті підтримку експорту високотехнологічної продукції, очевидно, що фінансова підтримка передбачена цим законопроектом припаде на продукцію чорної металургії, хімічної та пов’язаних з ними галузей промисловості, а також окремих сировинних ресурсів, які сконцентровані в руках фінансово-промислових груп, близьких до Партії регіонів.


На це також вказує і той факт, що фінансова підтримка, передбачена цим Законом, надаватиметься виключно товарам, включеним до переліку, що затверджуватиметься в ручному режимі Кабінетом Міністрів України.

До такого кроку влада змушена вдатися у зв'язку з необхідністю виконання Україною зобов'язань перед СОТ по скасуванню діючих пільг, які застосовуються для окремих галузей економіки.

При цьому єдиним офіційно визнаним СОТ та діючим механізмом державної підтримки експорту є страхування та кредитування експорту

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.