Відповідь Глазьєву

15 грудня 2011, 14:52
Власник сторінки
Дипломат (1997-11 рр.), експерт з європейської інтеграції, міжнародного та європейського права, директор Координаційного бюро єв
0
798

Відповідь Глазьєву

На конференції "Перспективи євразійської інтеграції України" в Києві відповідальний секретар комісії Митного Союзу Сергій Глазьєв заявив, що перед укладенням з Європейським Союзом Угоди про асоціацію, якою серед іншого буде запроваджуватися режим вільної торгівлі між Україною та ЄС, Україна має проконсультуватися з Москвою.

Дивно? Та ні, на жаль логічно. Адже останнім часом дружба з Росією у нас чомусь відбувається «в одні ворота».  Так що плутанина з тим де ми зараз перебуваємо, -  в новітньому світі з незалежними Україною та Російською Федерацією чи в Радянському Союзі, - на руку такого роду другорядним спікерам, які приїздять в Україну неофіційно довести офіційну позицію Кремля.  

Водночас, що по справжньому дивно, так це вміння з білого зробити чорне і vice versa. У Статі 18 «Соглашения о таможенных союзах, свободной торговле, приграничной торговле» (мовою оригіналу) Договору про вільну торгівлю, укладеного 18 жовтня 2011 року в м.Санкт-Петербург вісьмома учасниками СНД, міститься таке положення:

«1. Настоящий Договор не препятствует Сторонам участвовать в соглашениях о таможенном союзе, свободной торговле и/или приграничной торговле в соответствии с правилами ВТО и, в частности, Статьи XXIV ГАТТ 1994».

Так про що і на підставі чого консультуватися, пане Глазьев? Читайте, шановний добродію, «мат. часть» перед тим, як посилатися на документи. І знайте, що дружба – це рух з двостороннім рухом, а не «в одні ворота», як Вам подобається…



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.