Азаров планує спустити з цепу Держспоживінспекцію

15 грудня 2011, 17:52
Власник сторінки
громадянин
0
1753

Дерегуляція закінчилась, компромісів не буде.

Заяви Азарова про неякісну ковбасу були лише прелюдією до суттєвого посилення повноважень Держспоживінспекції, яка ймовірно має стати ще одним інструментом витрушування коштів з підприємців.На це, зокрема, вказує наступне. 

15-го грудня на засіданні уряду Прем'єр-міністр Микола Азаров дав доручення Першому віце-прем’єр-міністру - Міністру економічного розвитку і торгівлі Клюєву терміново розробити зміни до законодавства, якими буде посилено відповідальність виробників і продавців за якість продукції.

Азаров пропонує суттєво збільшити суми штрафних санкцій, запровадити обов’язок власним коштом вилучати неякісні товари з ринку, компенсувати шкоду, заподіяну споживачам, а також дозволити Держспоживінспекції без попередження проводити перевірки підприємств, що продають товари або надають послуги споживачам дитячого асортименту.

За новим законом «Про захист прав споживачів», за словами Миколи Азарова, ніяких попереджень за десять днів не буде. Перевірки будуть раптовими. Він додав, що дерегуляція закінчується, компромісів не буде.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.