Закону "Про захист персональних даних" оголошено бойкот

16 грудня 2011, 12:29
Власник сторінки
громадянин
0
3957

Активісти закликають дати відсіч тотальному контролю та криміналізації.

Громадянський рух Спільна Справа закликає громадян бойкотувати Закон України "Про захист персональних даних", який, на думку активістів, не має нічого спільного з світовю практикою такого захисту, окрім назви. 



Вимоги закону щодо реєстрації в органах державної влади всієї систематизованої інформації, яка знаходиться в користуванні підприємствами, - є продовженням політики тотального контролю, яку проводить режим Януковича. 

Прикриваючись турботою про захист особистої інформації громадян, режим намагається зробити правопорушником кожного підприємця в країні. 

Оскільки в законі не визначено чітко, яка інформація має реєструватись, за будь-яку не зареєстровану папку договорів з контрагентами підприємця з 1 січня 2012 року зможуть покарати штрафами від 1700 грн. до 17000 грн., або арештом і позбавлення волі строком від 3 до 5 років.

Що стосується пересічних громадян, інтереси яких нібито мав захищати цей закон, сьогодні їм масово пропонують написати письмову згоду на використання їхніх персональних данних "Укртелекомом", банками та комунальними підприємствами. У випадку відмови дати таку згоду попереджають про припинення надання послуг. Таким чином, нічого крім незручностей цей закон громадянам не приніс. 

В той же час хочеться нагадати, що в Україні триває масова передача персональних даних кредитними установами колекторським компаніям, яка, крім всього, є порушенням банківської таємниці, проте жодного банкіра до кримінальної відповідальності притягнуто не було.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.