Новий рік Тимошенко зустріне на зоні

23 грудня 2011, 09:46
Власник сторінки
громадянин
0
2187

Пенітенціарна реформа Януковича доходить до свого логічного завершення.

Сьогодні Апеляційний суд міста Києва підтвердив вирок, винесений Юлії Тимошенко суддею Кирєєвим. Після цього вирок, відповідно до Кримінально-процесуального кодексу України, вступив в силу. 
Це означає, що Тимошенко невідкладно буде відправлена в одну з жіночих колоній для відбування покарання.
Крім того, це означатиме старт виборчої кампанії до Верховної Ради, куди Тимошенко, як особа засуджена, потрапити вже не зможе. До речі, у Луценка всі шанси вийти з СІЗО народним депутатом зберігаються. Як ми бачимо по темпам розгляду його кримінальної справи, режим не ставить перед собою завдання засудити його до виборів.
Розраховувати на національну Феміду в нинішніх умовах Тимошенко не доводиться, а Європейський суд з прав людини, як я вже писав тут раніше, навіть  не має повноважень скасовувати або змінювати рішення національних судів. Європейський Суд встановлює факти порушення прав закріплених в Конвенції та призначає матеріальну сатисфакцію. 
Простими словами навіть, якщо Європейський Суд встановить, що Тимошенко не отримала права на справедливий судовий розгляд - вона може розраховувати виключно на грошову компенсацію, але ніяк не на перегляд вироку.
Тому, як це не прикро визнавати, сидіти Юлії Володимирівні доведеться доти, доки Янукович обійматиме посаду Президента України. А її дострокове звільнення можливе лише за умови дострокового припинення його повноважень.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.