Уряд планує здати Росії Енергоатом

11 січня 2012, 11:26
Власник сторінки
громадянин
0
4421

Останні кроки уряду свідчать про те, що цей процес може відбутись набагато швидше, ніж ми уявляємо.

Урядова політика навмисного доведення стратегічних державних підприємств до банкрутства продовжується. Актуальним її прикладом є черговий кредит у розмірі майже півмільярда гривень під рекордні 27%, який бере ДП "НАЕК "Енергоатом" у російського Альфа-банку.

 Як відомо, на початку року пропрезидентська більшість відмовилась продовжувати заборону на приватизацію об'єктів підприємств "Енергоатом"  та "Турбоатом", серед яких і атомні електростанції України. Це безумовно свідчило про намір виставити їх на приватизацію. Проте останні кроки уряду свідчать про те, що цей процес може відбутись набагато швидше, ніж ми уявляємо.

Зрозуміло, що першими в черзі на приватизацію "Енергоатому" та інших підприємств будуть стояти росіяни, які будуть мати можливість отримати право власності в обмін на погашення боргів, які сьогодні так вдало створюють руками українських урядовців. 

Після аварії на Фукусімі(яка є приватною станцією) питання безпеки  на атомних електоростанціях та посиленого державного контролю за їхньою діяльністю набуло додаткової актуальності. Низка європейських країн(Німеччина та Швейцарія) заявили про свій намір взагалі відмовитись від атомної енергетики. 

На цьому фоні у міжнародної спільноти навряд чи викличе захоплення ідея роздержавлення атомних електростанцій у самому центрі Європи. А наявність у переліку об'єктів, призначених для приватизації, сумновідомого "Чорнобиля" цілком здатне посіяти загальноєвропейську паніку
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.