Якби всі газети були як Kyiv Post, ми б жили в іншій країні

31 січня 2012, 08:41
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0

Чому видання англомовної діаспори вболіває за Україну більше, ніж самі українці, україномовні та російськомовні?

"Чому Тимошенко повинні звільнити
30 січня 2012
Єпископ Пол Пітер Джезеп 

стаття в Kyiv Post


«Немає більшої тиранії,» - писав французький мислитель Мотескьє, - «ніж та, що живе під покровом закону та під егідою правосуддя.» Президент Віктор Янукович застосовує тиранію проти політичного суперника, боягузливо ховаючи її за законом. Це матиме наслідки для всіх українців, навіть тих, хто підтримує Януковича.

Віктор Федорович сміється над правосуддям, компрометує демократію та руйнує позицію України у світі. Його своєкорислива поведінка відклала вступ країни до Європейського Союзу на невизначений час. Вона підірвала здатність української економіки зростати та створювати хороші робочі місця.

Крім того, якщо до Тимошенко, визнаного на міжнародні арені лідера, можуть ставитись з такою вульгарною політичною злобою, тоді ніхто в Україні не зможе сховатись від судової тиранії.

У довгій перспективі зловживання правосуддям дозволяє культурі корумпованості загнивати ще довгий час після того, як він піде з посади. Сьогодні Тимошенко стала жертвою політичної помсти. Завтра нею може стати будь-який менш відомий, ніж Тимошенко, пересічний громадянин.

Тому поки Тимошенко залишатиметься за ґратами, жоден, включаючи прихильників Януковича, не може бути впевнений в існуванні правосуддя. Віктор Федорович захопив контроль над судовою системою, гілкою влади, яка має бути справедливою, неупередженою та незалежною для всіх, не зважаючи на їхні політичні переконання.

Тимошенко висунули звинувачення, притягнули до судової відповідальності та засудили за законом, який по своїй природі немає основ у реальній теорії права. Якщо припустити, лише для обговорення, що Тимошенко не уклала вигідну для України газову угоду з Росією, а її покарали за це пізніше, тоді можна сказати, що будь-якого державного посадовця можна посадити за ґрати за будь-який можливий промах. Питання, чи уклала Тимошенко найкращу угоду, є суб’єктивним з політичної точки зору.

Якби західні демократії використовували таку правову систему, вони вже давно поринули б у хаос. Якщо існує хоч найменша можливість, що обраний посадовець може потрапити за ґрати за те, що провів погані переговори щодо якоїсь угоди, навіщо тоді взагалі комусь іти на державну службу? Погані результати роботи повинні оцінюватись у виборчій урні, а не на кримінальному судовому процесі. 

Приймаючи до увагу те, що Янукович підтримує такий непрозорий, іллогічний закон, що нагадує сталінські часи, можливо потрібно запитати: Чи зміг Президент домовитися найкращих для України умов в обмін на базування Російського флоту на Чорному морі? Чи не передбачалося, що ця угода забезпечить зниження ціни на газ? Янукович скаржиться на те, що проблеми України з природним газом пов‘язані з перебуванням Тимошенко на посаді прем‘єр-міністра. Але, насправді, може бути навпаки: ці проблеми виникли через останні газові переговори, які здійснювала його адміністрація.

Виникає три питання стосовно угод, які уклала адміністрація Януковича щодо базування Російського флоту. Чи в інтересах це українського суверенітету? І, якщо її було укладено для зменшення ціни на газ, то чому ці переваги не були реалізовані?

Чи не потрібно відкрити кримінальну справу щодо дій Януковича з цього приводу? Якщо так, тоді недосконала теорія права, яка дозволяла це зробити, повністю відповідатиме тій, що застосовувалася проти Тимошенко

Не має значення скільки часу минуло, Віктору Федоровичу потрібно нагадувати при кожній можливості, що про Тимошенко ніколи не забудуть. Ігнорування або байдужість щодо цієї несправедливості є таким ж кричущими як неетична та аморальна поведінка президента. Потрібно не зменшувати зусиль задля звільнення Залізної Леді України, не дивлячись на те скільки часу це займе.

Також потрібно підкреслити, що петиція на підтримку Тимошенко стосується не тільки її свободи. Як і в багатьох демократія, сильних або тих, що тільки будуються, свобода ніколи не залежить від однієї людини. Проблеми України набагато більші ніж те, що зараз переживає Тимошенко. Демократія не може вижити, якщо її закони несправедливі, упереджені та не слугують для добробуту усіх громадян.

Петиція за звільнення Юлії Тимошенко стосується не тільки великої несправедливості, яку було застосовано до однієї людини, вона торкається потенційного впливу від цього на пересічних громадян України. Вона про ту Україну, яку батьки хотіли б мати для своїх дітей та онуків. Хотів би хтось, не беручи до уваги подобається йому Тимошенко чи ні, щоб те, що трапилося з нею, трапилося з його дітьми? Ось чому ця петиція є такою важливою. Це намагання зупинити тиранію, яка панує в Україні. Від цього виграють усі українці, незалежно від їх політичних та інших уподобань

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.