Латиші - молодці

20 лютого 2012, 15:18
Власник сторінки
Політичний консультант, віце-президент Української PR Ліги
0

Вони захистили свою мову

Латиші - молодці. Вони захистили рідну мову від запропонованого її розчинення в російському океані.

Якби в Україні був подібний референдум, і він пройшов би чесно, що за теперішньої влади в принципі неможливо, то, переконаний, із невеликим відривом перемогли би прибічники української як єдиної державної, бо саме нам далі відступати нема куди. 

Думаю, для більшості очевидно, що російська мова, попри відсутність у неї державного статусу, все одно посідає панівне становище в приватному спілкуванні і всіх сферах громадського життя, а потреби російськомовних задоволені, причому на порядок краще, ніж потреби україномовних. Це - факт, більше ніж доведений статистичним матеріалом, якого я перелопатив ворох, двічі укладаючи Мовний баланс України. В усіх сферах, кірм освіти, домінує російська мова - більше вже нікуди. Тому я був, є і буду прибічником державного статусу лише для української, а російська і без державного статусу вкорінена настільки, що їй нічого не загрожує. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.