Андрей Хаданович та "Таткові нотатки"

22 лютого 2012, 21:07
Власник сторінки
голова Центру досліджень політичних цінностей
0
3220

дитяча іронічна поезія

Прочитав книжку Андрея Хадановича «Таткові нотатки» в перекладі Івана Андрусяка з серії «Дитяча іронічна поезія» видавництва «Грані-Т».

Андрей Хаданович-один з найбільш «розкручених» сучасних білоруських поетів в Україні.

Іноді враження, що він виступає чи не на кожному з українських літфестів, на наших «барикадівських» теж виступав.

Талановитий, і через те дещо самовпевнений(Сподіваюся, Андрей не образиться за це на мене :)), він відкрився для мене наново в цій книжці.

 Адже «доростають»  до дитячої творчості далеко не всі поети, бо непроста це справа-писати для малят.

За легендою білоруськомовні оригінали віршів Іван Андрусяк надибав в інтернеті(легенда-красива:)), як наслідок українські дітлахи мають чудову книжечку.

Для свого алібі(щоб не запідозрили бува,що я «впав в дитинство» і «підсів» на літературу для дошкільнят :)) маю повідомити, що прочитав книжку не просто так. Бо читатиму ці вірші  на одній дуже позитивній акції.

Видавництво «Грані-Т» вирішило влаштувати імпрезу для дітлахів-читання віршів.

Тож в цю суботу, у клубі « Культ Ра»(Київ, вул. Володимирська,4) о 12.00 малечу розважатимуть: Іван Андрусяк(літредактор видавництва «Грані-Т», плюс  сам талановитий поет, а на додачу-перекладач), Сергій Пантюк-(ще один талановитий поет, до речі, з недавніх пір ще й дитячий :), а ще він знедавна - літфункціонер:)), Марися Рудська(художник-ілюстратор, що «по-дитячому» ілюструє дитячі книжечки:)), Юля Банкова(журналістка, нова «зірочка» телеканалу TVI, вимушений «жайворонок»:)), Сергій Архипчук(якщо я напишу, що він-найбільший з відомих мені режисерів,то, думаю, не образиться:). І точно знаю, що він закоханий у поезію).

 Так що я потрапив у добру компанію:).

На останок, для підняття Вашого настрою наведу один віршик Хадановича:

 

ІЗ БУКВАЛИКА

Вмію вимовляти звуки.

Ось, скажімо: закаблуки!

Слів на «ел» багато: лет,

Лучка, лотик, логопед.

P.S. Хто сприйме цей пост як піар заходу - так я і не відпираюся: таки так, чистесенький піар, бо добрі речі і відпіарити не гріх.

А читання для дітлахів-це річ добра!:)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.