Вибори київського мера призначить суд

05 квітня 2012, 13:26
Власник сторінки
громадянин
0
1147

Практика нехтування конституційними строками проведення виборів розпочалась з перших днів президенства Януковича

Громадянський рух "Спільна Справа" звернувся до Вищого адміністративного суду України з адміністративнам позовом з вимогами визнати протиправною бездіяльність Верховної Ради України та зобов'язати її призначити чергові вибори Київського міського голови на 3 червня.
Справа в тому, що повноваження Леоніда Черновецького, який був обраний київським міським головою в 2008 році на чотири роки, спливають 3-го червня цього року, а відповідно до ст.15 Закону України "Про вибори депутатів Автономної республіки Крим, місцевих рад, сільских, селищних, міських голів" ВР зобов'язана призначати вибори не пізніше, ніж за 60 днів до дня чергових виборів, тобто до 5-го квітня.
Практика нехтування конституційними строками проведення виборів розпочалась з перших днів президенства Януковича: так вже були перенесені на півроку місцеві вибори в 2010 році та на півтора роки парламентські в 2011. Тому дивним є не злочинна бездіяльність парламенту, а відсутність на це реакції з боку опозиційних сил та особливо кандидатів в мери Києва. 
Насправді, проведення виборів не в травні, а в липні, коли значна частина киян буде у відпустках, а студентська молодь буде відсутня взагалі, ставить під серйозний сумнів можливість Кличка виграти у Попова. Адже  "бабусі Черновецького" залишаться в місті і дисципліновано з'являться на виборчих дільницях. 
З огляду на це відсутність реакції Кличка на таке спотворення волевиявлення киян виглядає надзвичайно підозріло.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.