12 літаків охороняють небо України

11 квітня 2012, 18:37
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0

На сьогоднішньому засіданні комітету Верховної Ради з питань бюджету відбувся розгляд урядового проекту Закону «Про внесення змін до ЗУ «Про Державний бюджет України на 2012 рік»

Під час обговорення законопроекту виступили Міністр освіти Дмитро Табачник і представник Міністерства оборони. Зокрема, Міністр просив передбачити кошти на погашення кредиторської заборгованості за закуплені дітям-сиротам комп’ютери, а представник Міноборони – на потреби української армії та на авіацію.

Голова бюджетного комітету Валерій Баранов відреагував на ці пропозиції, запропонувавши звернутися із відповідним листом до Прем’єр-міністра Миколи Азарова. Тобто, не знайшлося можливості профінансувати дитячі потреби та українську авіацію. 

Натомість, у проекті Закону передбачені видатки у обсязі 1 млрд. грн. місту Києву на виконання функцій столиці. З цих коштів - 500 млн. грн. передбачено на погашення основної суми боргу за кредитами, отриманими у 2009 році. 

Нагадаю, що Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування порушення Конституції і законів посадовцями Київради і КМДА під час своєї роботи неодноразово звертала увагу на те, що у 2009 році Києвом було отримано кредит у банку «Хрещатик» під 47%. 

Саме Черновецький і його «молода команда» вжили всі заходи для виведення об’єктів комунальної власності  у свій власний прибуток. Вважаю, що взяттям таких кредитів повинна займатися Генеральна прокуратура України!!! 

Отже, у той час, як Україну охороняють всього 12 літаків і відсутня можливість розрахуватися за закуплені комп’ютери дітям-сиротам, Уряд спокійно виділяє півмільярда гривень на фінансування кредиту, взятого Черновецьким із кабальними відсотками.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.