Уряд взяв курс на офіційне шанування українофобів

15 квітня 2012, 17:38
Власник сторінки
громадянин
0
2900

Ви вбивали українців - прекрасно, Вас вшанують на державному рівні

  • Народ, не имеющий национального самосознания - есть навоз, на котором произрастают другие народы(Петр Столыпин).


Вшанування на офіційному рівні пам'яті українофоба та реакціонера Петра Столипіна - цинічне хамство, яке вказує на справжню антинародну та антидержавну природу маріонеткового режиму Януковича. 
Хочу нагадати, що боротьбу з українством Столипін оголошував однією з головних державних задач, які лежать перед Росією з кінця XVII століття. І не лише оголошував, але й послідовно втілював, про що згадує його сучасник академік Володимир Вернадський у своїй статті "Украинский вопрос и русское общество". Переслідуючи українську мову і культуру, Столипін наказував боротися з «ідеєю відродження старої України і устрою на національно-територіальних засадах». На цій підставі по всій імперії влада закривала українські організації та газети, забороняла продаж книжок, проведення концертів та вечорів українською мовою. 
У березні 1911 року уряд Столипіна не дозволив відзначення 50-ліття від смерті Тараса Шевченка. А приїхавши до Києва, – за кілька днів до своєї загибелі, – прем’єр Росії заявив: допоки він живий, пам’ятника Шевченкові у «матері міст руських» не буде. І водночас схвально відгукнувся про місцеві чорносотенні організації, про їхню мету й діяльність
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.