У четвер ВАСУ буде вирішувати, коли кияни оберуть мера (+документ)

24 квітня 2012, 10:12
Власник сторінки
громадянин
0
803

Суд вирішить, чи мають право кияни обирати міського голову і коли це станеться.


Вищий адміністративний суд України призначив на четвер, 26 квітня, засідання по справі за позовом громадянського руху «Спільна Справа", у якому ми вимагаємо визнати протиправною бездіяльність Верховної Ради України та зобов’язати її призначити чергові вибори Київського міського голови на 3 червня 2012 року.

Причиною звернення, став той факт, що повноваження Леоніда Черновецького, який був обраний міським головою Києва у 2008 році на чотири роки, спливають 3-го червня поточного року, а відповідно до ст.15 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної республіки Крим, місцевих рад та сільских, селищних, міських голів» Верховна Рада України зобов’язана призначати вибори не пізніше, ніж за 60 днів до дня чергових виборів, тобто до 5-го квітня, чого зроблено не було.

Розгляд справи розпочнеться о 12.00 за адресою: Київ, вул.Московська, 8, корп. 5. Головуючий суддя – Кочан В.М.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.