И место для шага вперед(с)

25 квітня 2012, 07:44
Власник сторінки
громадянин
0
955

Як не повторити помилок Революції 2004-го року?


Головною причиною поразки Помаранчевої революції стало те, що її учасники довірились вождям, не створивши їм ніякої противаги. Гіпотетично такою противагою могла стати "Пора", однак особиста нікчемність Каськіва та перетворення її на політичну партію унеможливили такий розвиток подій. Спільна Справа не збирається повторювати помилок минулого. 

Новий Майдан має бути не просто проявом громаяднського суспільства. Він має його структурувати та закріпити нові взаємостосунки народу та уряду. Окрім чесних та демократичних виборів президента, парламенту та рад всіх рівнів, ми маємо через загальнонаціональний референдум закріпити певні зміни в українській Конституції. 

А саме: розблокувати основний інструмент прямого народовладдя - референдуми, заклавши заявочний, а не дозвільний його характер, це дозволить не лише відкликати будь-якого обранця(президета, парламент, тощо), але й приймати безпосередньо через референдум закони.
 
Крім того, має бути закріплена виборність прокурорів та голів судів. Це створить систему стримувань і противаг, яка сьогодні відсутня. В нинішніх умовах лише незалежні прокурори та судді здатні стежити за законністю. 

Це перший крок, який ми плануємо вибороти в результаті Майдану. Він дозволить робити інші кроки
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.