Перемога великої війни складається із перемог у маленьких боях.

25 квітня 2012, 15:58
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
1507

Гончара, 17-23. Забудова – поза законом

Від сьогоднішнього дня найскандальніше будівництво Києва по вул. О. Гончара, 17-23, через яке Софія Київська ледь не була виключена з переліку об’єктів , які знаходяться під охороною ЮНЕСКО, – строго заборонене. Вищий Господарський суд України задовольнив касаційні скарги Київської міської державної адміністрації та прокуратури міста Києва, скасував постанову Апеляційного господарського суду міста Києва та залишив у силі рішення Господарського суду про заборону будівництва на вулиці Гончара, 17-23.

 ХРОНОЛОГІЯ ПОДІЙ:

  • 15 грудня 2011 року Господарський суд міста Києва своєю Ухвалою заборонив Товариству з обмеженою відповідальністю "Інвестиційно-будівельна група" та будь-яким іншим особам, з якими укладено договори на проведення будівельних робіт за вказаною адресою, вчиняти будь-які дії щодо проведення будівельних та вишукувальних робіт щодо будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу з приміщеннями громадського призначення та вбудованим паркінгом на території земельної ділянки по вул. Олеся Гончара, 17-23 в Шевченківському районі м. Києва.
  • 23 квітня 2012 року Рішенням Господарського суду міста Києва скасовано рішення Київської міської ради про надання ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» земельної ділянки площею 0,44 га на вул. Олеся Гончара, 17-23 під житлове будівництво. Також суд скасував документи, що засвідчують права на землю.
  • 25 квітня 2012 року Вищий господарський суд залишив у силі заборону Господарського суду м. Києва на проведення робіт щодо будівництва, експлуатації та обслуговування житлового комплексу на території земельної ділянки на вул. Олеся Гончара, 17-23.
  • За позовом Всеукраїнської громадської організації «Громадянська позиція», Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням зобов’язав Головне управлінням земельних ресурсів при КМДА внести земельні ділянки в буферній зоні Софійського собору (в тому числі, ділянку по вул. О.Гончара, 17-23) до земельного кадастру столиці зі статусом «землі історико-культурного призначення, відповідно до ч.1 ст.150 Земельного кодексу України – особливо цінні землі. КМДА оскаржила вказане рішення в апеляційному порядку. 07 вересня 2011 року Київський апеляційний суд підтвердив рішення Окружного адміністративного суду щодо визнання земель в межах охоронної зони ансамблю Софії особливо цінними.
  • 24 квітня 2012 року Вищий адміністративний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції.

Експерти ЮНЕСКО неодноразово виступали проти незаконного будівництва, але попри їхні рекомендації, масове обурення української та міжнародної громадськості, будівництво з кожним днем все більше і більше руйнувало Київ.

Сьогодні будівництво на вулиці Гончара, 17-23 – поза Законом. Якщо Ви, громадяни, побачите хоч одну помаранчеву каску, - це злочинець. Якщо працює кран, за це покарання у вигляді позбавлення волі.

На цьому будуть собі здобувати бали багато псевдоактивістів, громадські «блазні», будуть організовувати театральні вистави. Проте кияни мають знати, що це - перемога простих киян: Ірини Нікіфорової, яка об’єднувала киян на мітингах; хлопців із КУПР-у., які боролися із бандитами; Марини Соколової, яка захищала інтереси киян у судах, Володимира Колінька, який впевнено боровся із злочинцями. Саме ці люди перемогли один із найхижацьких олігархічних кланів. Приємно, що цю перемогу кияни здобували напередодні Дня перемоги!

Дорогі кияни, це наша з Вами не маленька, а велика перемога!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.