Проти активістів Маріуполя порушать кримінальну справу за витоптаний газон

02 травня 2012, 11:03
Власник сторінки
громадянин
0
1534

"Плиточна справа" стане зразком для переслідування незгодних?

21 квітня цього року в Маріуполі відбулась акція протесту з вимогою відновити нормальне залізничне сполучення з іншими містами, яке було порушене внаслідок скасування низки пасажирських маршрутів. Співорганізаторами виступили низка місцевих громадських організацій, в тому числі й Маріупольський міський осередок громадянського руху "Спільна Справа".

Після акції на організаторів розпочався тиск з боку органів місцевої влади та правоохоронних органів. Зокрема активістка Податкового майдану Лілія Тихонова, яка подавала заявку на проведення протесту, отримали повістку до міської інспекції по благоустрою у зв'язку з пошкодженням зелених насаджень мітингувальниками та обрахунок збитків.
 
Нанесену шкоду в місцевому зеленбуді оцінили в 3888,00 грн. і повідомили про намір звертатись до міліції для порушення кримінальної справи за статтею 194 Кримінального кодексу України(Умисне знищення або пошкодження майна). Сама Тихонова заперечує витоптування газонів мітингувальниками.

Як відомо, після Податкового Майдану проти керівника штабу "Спільної Справи" Олега Ахтирського та ще сімох активістів було порушено кримінальну справу за цією ж статтею у зв'язку з нібито умисним пошкодженням гранітного покриття при встановленні наметів. Зараз справа знаходиться у Шевченківському суді міста Києва. Прокуратура вимагає засудити активістів до п'яти років позбалення волі.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.