Найближче оточення змовилось проти Януковича

12 травня 2012, 19:14
Власник сторінки
громадянин
0
11274

Чи усвідомлює він наслідки цієї змови?

Сьогодні можна абсолютно впевнено стверджувати, що в МЗС змовились проти Януковича.

Зловмисник Грищенко навмисно не пояснив нашому Українбаши, що парад відмов очільників європейських держав від участі в Ялтинському саміті є хрестоматійним застосуванням до нього дипломатичних санкцій. За яким неодмінно йде застосування санкцій економічних.

Мотиви Грищенка можуть бути які завгодно. Однак керівники інших відомств чомусь також не поспішають пояснити Віктору Федоровичу природу та, саме головне, наслідки таких заходів. При цьому їхня власна незворушність викликає підозри щодо того, чи здатні вони самі адекватно оцінювати ці заходи. Більш того, чи обізнані вони, хоча б поверхнево, з можливими варіантами їхнього розвитку?

Враховуючи принцип “єнакієвської прописки”, який був визначальним при заміщенні державних посад останні два роки, не можна виключати того, що в усій вертикалі не залишилось жодного спеціаліста, який здатен був осягнути масштаби катастрофи та застерегти її потенційних жертв.  Лише необізнаністю та неосвіченістю можна пояснити той ідіотський кураж, з яким регіонали відмахуються від застережень з боку західних демократій.

В цьому вони нагадують представників братського білоруського режиму, які також донедавна натхненно крутили дулі Брюселю та Вашингтону.

Однак цей процес виявився значно коротшим, ніж їм хотілося б. Після застосування в березні Європейським Союзом індивідуальних санкцій до самого Лукашенка та його оточення, зухвалості стало помітно меньше.

Що характерно, заборона в’їзду та блокування рахунків були застосовані не лише до керівників державних органів, але й до бізнесменів, наближених до “бацьки”. Були арештовані активи 29 великих білоруських підприємств. Серед постраждалих від санкцій – найбагатші люди Білорусі Юрій Чиж та Анатолій Тернавський.

Про результативність таких кроків свідчить негайне звільнення Лукашенком двох політзеків: екс-кандидата в Президенти Білорусі Андрія Саннікова та його довіреної особи Дмитра Бондаренка.

Сьогодні складно сказати, чи готується до застосування санкцій Юлія Тимошенко, проте Ринат Ахметов до них вже підготувався, Він заявив про намір остаточно піти з політики, а на його підприємствах аж занадто публічно заборонена політична агітація.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.