Проти сільгоспвиробників масово порушуватимуть кримінальні справи

30 травня 2012, 03:17
Власник сторінки
громадянин
0
7660

Влада, яка роками не реєструє оренду землі, тепер порушуватиме за це кримінальні справи.

За оцінками Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності під загрозою кримінального переслідування опинилась більша половина українських сільгоспвиробників. 

Як повідомляють експерти Центру, цього року Державна податкова служба започаткувала практику порушення кримінальних справ за ухилення від сплати податків(ст.212 Кримінального кодексу України) проти аграріїв, договори оренди землі яких не реєструють управління земельних ресурсів. 

На думку податкової міліції, відсутність державної реєстрації орендованої земельної ділянки або паю позбавляє  сільгоспвиробника права використовувати спеціальний режим сплати ПДВ, тобто зараховувати податок не до бюджету, а на власний спеціальний рахунок. При цьому податківці кваліфікують таке зарахування як ухилення від сплати податку за весь період відсутності держреєстрації земель.

Як відомо, проблеми з реєстрацією та продовженням державної реєстрації договорів оренди сільськогосподарських земель за останні роки набула катастрофічного масштабу. Посилаючись на невірне оформлення документів або власні технічні негаразди, управління земельних ресурсів та кадастр не реєструють близько третини всіх угод між аграріями та землевласниками. 

Відтак кожен другий сільгоспвиробник може чекати до себе слідчих податкової міліції.

Олександр Данилюк,
керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.