"Весняне загострення" київських виборів

31 травня 2012, 16:48
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
1562

Закінчується весна - це особливий час загострення різних психологічних захворювань. Мабуть, тому для багатьох політиків«неочікувано» виникло запитання, коли проводити вибори мера Києва.

Я вже прочитав щонайменше п’ятдесяти різних точок зору щодо терміну проведення, до того ж, більшість позицій висловлювали люди, яких дата київських виборів  - ніколи до цього не цікавила, як і Київ та кияни взагалі.

Чому це питання не виникало у 2010 році, коли потрібно було проводити вибори Київського міського  голови при зміні повноважень столичного голови згідно до Закону, чому це питання не виникало, коли  потрібні були місцеві вибори 2010 р., чому це питання не виникало, коли разом із ініціативною групою киян, більше 500, пропонували провести місцевий референдум з дострокового припинення повноважень мера Києва Леоніда Черновецького і Київради! Чому це питання не виникало, коли Постановою (№5363) Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції України та законів України, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київської міської ради та її виконавчого органу, яку Верховна Рада підтримала й рекомендувала Ющенку звільнити Черновецького і його «молоду команду» із займаних посад…  Де тоді всі політики були?

Для мене Київ – це особисте і особливе місто, тому «співати» у цьому хорі я не хочу, не можу і не буду. Щоб зробити практичний крок, я зареєстрував проект Постанови щодо створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин порушення Конституції України, Земельного кодексу України та законів України, прийняття протиправних рішень Київською міською радою в період з 2007 по 2010 роки. Комітет Верховної Комітети з питань державного будівництва та місцевого самоврядування і комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності підтримали доцільність створення комісії.

Зауважу, що починаючи з липня 2010 року адміністративні та господарські суди прийняли рішення про визнання незаконними та скасування (УВАГА!) більше 100 рішень Київської міської ради щодо розпорядження землями, акціями та іншим майном, належним територіальній громаді міста Києва.

За інформацією, розміщеною на офіційному сайті Київської міської державної адміністараціі, офіційних сайтах Генеральної прокуратури України, прокуратури міста Києва, на виконання судових рішень та протестів прокуратури у власність територіальної громади міста Києва повернено більше 2000 гектарів незаконно розданої в 2007 - 2010 році землі, акції Київміськбуду, Київводоканалу, Київгазу та інших підприємств, велику кількість приміщень.

         Враховуючи всі ці дані, виникає термінова необхідність створити Тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушень Конституції України, Земельного кодексу України та законів України, прийняття протиправних рішень Київською міською радою в період з 2007 по 2010 роки.

Наступного тижня з Божою допомогою ми разом приймемо і проголосуємо за створення тимчасової слідчої комісії.

Ознайомитись із проектом Постанови можна тут

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.