200 мільйонів залишаються на будівництво «Охматдиту»

01 червня 2012, 16:57
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
1041

Заява громадськості про те, що Кабмін відібрав 200 мільйонів у дитячого здоров’я – й віддав на "Євро", - не відповідає дійсності

Я, як член Бюджетного комітету, постійно інформую через  засоби масової інформації громадськість  про факти розкрадання Бюджету Урядом та провладними депутатами, але у даному випадку хочу бути об’єктивним.

Мова йде про 200 млн. грн., виділених Міністерству охорони

здоров’я на будівництво лікувально-діагностичного комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит». Вивчивши рішення Уряду, я з’ясував, що ці кошти залишаються на будівництво лікарні. Тобто, змінюється лише головний розпорядник коштів, тепер це буде не МОЗ, а Нацагентство по Євро-2012. Ці кошти не можуть бути спрямовані на будівництво стадіонів, чи інших об’єктів Євро-2012, як про це заявили активісти.

Проте, я підтримую громадськість у тому, що необхідно жорстко проконтролювати, щоб ці кошти не були розкрадені, як більшість, спрямованих на Євро-2012.

Нагадаю, що минулого року при формуванні Держбюджету -2012 опозиції вдалося змусити Кабмін продовжити фінансування будівництва «Охматдит», оскільки спочатку взагалі не було передбачено на це асигнувань.

Рішення Уряду, про яке йдеться, ще не  пройшло погодження у Бюджетному комітеті. У свою чергу, під час розгляду цього питання, я з’ясую, чому будівництвом буде займатися Нацагентство з питань Євро-2012, а не Міністерство охорони здоров’я.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.