Перший судний день: Литвин vs. честь і гідність

14 червня 2012, 06:26
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
1877

Захищати свою честь і гідність Литвин до суду не прийшов.

Ні з орденами, ні без… Замість себе надіслав представника: молодий юнак, симпатичний, енергійний, тимчасово не працює. Може, хоч щось заробить? А може, справді симпатизує Литвину і щиро вірить у його честь і гідність? Не знаю, та й не має значення.

Знаю інше. Литвин не прийшов до суду не тому, що зайнятий якимись державними справами, чи іншими корупційними, лобістськими законопроектами. Він не прийшов сьогодні й не збирається приходити на жодне із наступних засідань. Про це Литвин заявив суду через представника. Без пояснення причин. Моя версія: важко захищати те, чого насправді нема…

Клопотання викликати до суду Литвина суддя відхилила. Прогнозовано.

Відхилила вона й інші мої клопотання – запросити в якості свідків прем’єра Азарова, міністрів Порошенка, Лавриновича, Колобова і Бойка, а також голову Нацбанку Арбузова. Нехай би пояснили суду, чому вони теж, як і я, не підтримують отой корупційний лобістський законопроект 10034, який Литвин проштовхує через Раду. Нехай би вони теж переконали суд, що в разі схвалення цей закон відкриє шлюз новим корупційним схемам і неконтрольованому розпродажу стратегічних оборонних підприємств. Суддя вирішила, що таких свідків запрошувати до суду вона не буде.

Тож самому довелося пояснювати суду, в чому я вбачаю суть злочинних дій і злочинної бездіяльності Литвина, які мільярдні збитки державі це може спричинити. Слухала суддя уважно, не перебивала. Журналісти записували.

Два моїх клопотання суддя підтримала.

Перше: суд буде відкритим для преси, журналісти здійснюватимуть аудіозапис і відеозапис (хоча проти цього виступив Литвин).

Друге: суд долучить до справи стенограми моїх виступів на засіданнях Погоджувальної ради і з трибуни ВР, у яких я попереджав Литвина про лобістський, корупційний характер законопроекту, звертав його увагу на порушення цілої купи законів і кодексів.

Наступне засідання суду (розгляд по суті) сплановано на 11 липня о 9:30.

В сухому залишку – це все про перший судний день:)

Читайте більше на www.grytsenko.com.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.