Кілька порад учасникам мовного голодування

16 липня 2012, 11:38
Власник сторінки
громадянин
0
1134

Як відомо, примусова русифікація була пов’язана з втратами не лише з боку її опонентів, але й організаторів.

Попри щиру вдячність тим, хто продовжував голодування під Українським Домом, за їхню громадянську позицію, мушу погодитись з закликами до його припинення. Янукович не є тією особою, на яку можуть вплинути голодуючі, більш того навіть вмираючі від голоду діти. Єдине чого бояться представники режиму – це негативних наслідків для себе особисто, а зовсім не того, що станеться з життям та  здоров’ям протестувальників.

Як відомо, примусова русифікація була пов’язана з втратами не лише з боку її опонентів, але й організаторів. Так в 1904 році генерал-губернатор Фінляндії Ніколай Бобріков, особисто причетний до заборони офіційного вжитку фінської мови, був застрелений сином місцевого сенатора Ейгеном Шауманом.

Оскільки учасники протестів продемонстрували свою відданість доктрині ненасильницького спротиву, рекомендувати їм такі методи не має жодного сенсу. Проте й Махатма Ганді навряд чи досягнув би чогось, закликаючи індусів до масового голодування. Натомість в його арсеналі були більш дієві засоби серед яких невизнання рішень британської адміністрації та судів, та відмова платити податки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.