Солодощі з присмаком гіркоти?

25 липня 2012, 15:04
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
1529

Новина: Янукович підписав закон.

 Діти шахтарів тепер мають право вступу до вузів поза конкурсом. Що це насправді? Популізм, причому вкрай небезпечний!

Розумію, що такими оцінками закону, який так подобається шахтарям, я нариваюся на критику, тим більше перед виборами. Але... 

Мій батько теж працював на шахті, має підземний стаж, він теж інвалід, першої групи. До вузу я поступав не поза конкурсом, а на загальних підставах, тож, думаю, маю право сказати гірку правду.

Подумаймо, чим цей популізм обернеться? Коли до вузів дітей набиратимуть не за знаннями, а поза конкурсом, залежно від професіі, стажу, чи інвалідності батьків? 

Матимемо лікарів, до яких страшно лягти на операційне ліжко. Вчителів, до яких страшно підпустити дитину. Інженерів-конструкторів, на машинах (потягах, літаках) яких страшно їздити (літати)... 

Чи потрібні пільги, точніше - державна підтримка при навчанні у вузах дітям малозабезпечених сімей, інвалідів, в тч шахтарів? Потрібна! Безумовно потрібна! Але - не до, а після вступу дитини до вузу. Це - принципово! 

Вступ до вузу - виключно за знаннями, без жодних пільг!!! А вже після вступу - державна підтримка тим дітям, яких батьки виховали, вивчили гідно, але не можуть забезпечити іхнє навчання у вузі фінансово чи матеріально.

Яка саме підтримка? Гуртожиток. Підвищена стипендія. Перше робоче місце... Все ясно, не треба вигадувати чогось нового. 

Розумію, що під час виборів такі розмови не дуже приємні і не дуже продуктивні. Але колись же треба зупинити той небезпечний популізм, від якого в кінцевому підсумку страждатимемо усі ми з Вами?!

Читайте більше на www.grytsenko.com.ua

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.