КВУ відверто "підігрує" Партії регіонів

08 серпня 2012, 14:03
Власник сторінки
громадянин
0
1373

Днями КВУ заявило, що не бачить в використанні адміністративного ресурсу(бюджетних коштів, співробітників державних установ) при агітації за Партію регіонів жодних порушень.


Днями КВУ заявило, що не бачить в використанні адміністративного ресурсу(бюджетних коштів, співробітників державних установ) при агітації за Партію регіонів та безкоштовній роздачі товарів та послуг виборцям жодних порушень виборчого законодавства.

Хочу нагадати «колегам», що зазначені явища є не лише порушеннями виборчого законодавства, оскільки прямо забороняються Законом України «Про вибори народних депутатів України», але й кримінально карними злочинами відповідно до ст.ст. 157, 364 Кримінального кодексу України. Відтак, заяви керівника Дніпропетровського обласного відділення КВУ Станіслава Жолудєва знаходяться на на межі повної професійної непридатності або ж відвертого підігрування партії влади в спотворенні нею народного волевиявлення.

Хочу також нагадати про заяву КВУ щодо футболіста Андрія Шевченко, який на думку представників КВУ, хоча й не жив в Україні останні п’ять років, проте, час від часу тут з’являвся, а отже в нього не повинно виникнути проблеми з реєстрацією кандидатом в депутати.

З правової точки зору ані Віталій Кличко, ані Андрій Шевченко, ані Олексій Азаров не мають права балотуватися. Заява КВУ про те, що постійне проживання в Україні впродовж останніх п’яти років, яка є обов’язковою умовою для висування особи кандидатом, зводиться до того, що особа має хоча б епізодично з’являтися в Україні, – є юридично нікчемною.  

Юристи мене добре зрозуміють. Для того, щоб вважалося, що особа проживала постійно, необхідно довести її перебування на території країни не менш, ніж 183 дні. У зв’язку з цим Азаров та Шевченко, які не жили в Україні постійно, безперечно, не мають права балотуватися. Такі ж проблеми можуть виникнути і у Кличка, чиї тренувальні бази знаходяться поза межами України, і на яких він проводить більшість часу.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.