Держава інвалід

10 вересня 2012, 12:58
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
1428

Останнього тижня Україна отримала дві світового рівня перемоги.

Перемога перша - на паралімпіаді в Лондоні 155 українських паралімпійці обійняли у командному заліку неофіційне четверте місце. Участь в цих іграх взяли 4200 атлети зі 166 країн.

За повідомленням Національного комітету спорту інвалідів України, наші спортсмени вибороли  84 медалі, в тому числі 32 золоті, 24 срібних та 28 бронзових нагород. Для порівняння: перше місце зайняла збірна Китаю (231 медаль, в т.ч. 91 «золото», 71 «срібло», 65 «бронз»; друге - Росія (102, в т.ч. 36/38/28), третє - Велика Британія (120 , в т.ч. 34/43/43 бронзових).

 "Досягти такого тріумфального успіху- підкреслила прес-служба НКСІУ,- було нелегко: адже у всіх, без виключення, видах спорту спортивні досягнення паралімпійців значно зросли. Досить часто бронзові нагороди наших спортсменів, а то й, навіть, четверті місця, прирівнюються до найвищих досягнень попередніх Ігор". 

Кращими серед кращих стали Прологаєва Наталя (3 золотих та 1 срібна нагорода у плаванні), Веракса Максим (3 золотих та 1 бронзова нагорода у плаванні), Богодайко Євгеній (2 золоті та 2 срібні нагороди у плаванні), Павлик Роман (2 золоті та 2 срібні нагороди у легкій атлетиці), Царук Юрій (2 золоті нагороди у легкій атлетиці), Дементьєв Єгор (2 золоті нагороди у велоспорті). Всього  отримали золоті нагороди 22спортсмени.

Українські паралімпійці знову перемогли. Перемогли попри багаторічну послідовну державну політику ігнорування самого факту їх існування. Перемогли попри тотальну байдужість суспільства до їх проблем.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.