Про НКВД, украинских националистов и прочих «недобитках»

25 вересня 2012, 10:24
Власник сторінки
Член Бюджетного комитета
0
1975

21 сентября один из участников программы Шустер-Live позволил себе высказывание, после которого лично мне трудно считать его человеком.

Мой дед, Борис Степанович, офицер Красной Армии, воевал на озере Хасан. Воевал на Халхин-Голе. В 1937 г. как и сотни других командиров КА, был арестован. Во время допросов ему вырвали все ногти на руках. Ни в чем не признался. Освобожден. «От звонка до звонка» прошел Великую Отечественную.

Вопрос: я тоже должен быть благодарен сталинскому НКВД за то, что оно не «додавило», - и именно так выразился тот деятель,- моего деда?

Можно не любить националистов. Можно не любить коммунистов. Можно вообще никого не любить. Но нельзя, недопустимо плевать в могилы миллионов замученных. И не имеет значения, кто их замучил – НКВД, гестапо или иное подобное учреждение. 

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

Шановний Вікторе Павловичу!

21 вересня 2012 року на першому національному телеканалі у прямому ефірі телепрограми "Шустер LIVE" народний депутат України Євген Царьков заявив: (мовою оригіналу) "Неуважаемые националисты, мало НКВД вас в свое время давило, не додавили вас..."

У вказаному вислові народного депутата, який почула необмежена кількість громадян на всій території України, можуть бути ознаки злочину, передбаченого частиною другою статті 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань), оскільки у вказаних словах Царькова Є.І., як державного діяча, вбачаються умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, а також на приниження національної честі та гідності окремих громадян.

         Як відомо, націоналізм це ідеологія і напрямок політики, базовим принципом яких є теза про цінність нації як вищої форми суспільної єдності і її первинності в державотворчому процесі. Як політичний рух, націоналізм прагне до відстоювання інтересів національної спільноти у відносинах з державною владою.

         Відповідно, націоналістом є людина, громадянин, яка є прихильником націоналізму.

         В Україні існує ряд громадських об'єднань та окремих громадян, які прихильні до ідей націоналізму та патріотизму, а тому вислови Царькова Є.І. принизили їх національну честь та гідність, а також вплинули на розпалювання національної ворожнечі та ненависті. Зокрема це підтверджується бурхливою реакцією присутніх в студії "Шустер LIVE", а також відгуками під відповідним відео в мережі Інтернет.

             Враховуючи зазначене, керуючись статтями 16, 17 Закону України "Про статус народного депутата України" прошу провести компетентну перевірку та вжити заходів щодо відновлення законності та недопущення в подальшому антинаціональних висловів та розпалювання національної ворожнечі з боку державних діячів.

 З повагою, народні депутати України

К.Б. Куликов

І.В. Геращенко

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.