Що сьогодні відбулося у Верховній Раді?

31 січня 2013, 15:08
Власник сторінки
голова Центру досліджень політичних цінностей
0
1889

сьогоднішнє засідання опозиціонерів у Верховній Раді-вдале чи невдале?

По сьогоднішньому засіданню у Верховній Раді: 

1.Добре, що опозиційні сили продемонстрували наявність 150 депутатів , чим підтвердили легітимність своїх претензій на проведення позачергової сесії і, відповідно, антизаконність дій голови ВР В.Рибака, який цю сесію не скликав. 

Бо складалося враження, що з боку деяких партлідерів був явний саботаж і "гра в піддавки" з владою. Під тиском суспільства опозиційні сили були змушені зібрати сьогоднішнє засідання. 

2.Добре,що нарешті відбулися збори саме в тому форматі, який я пропоную от вже два місяці. Нагадаю, що я неодноразово закликав опозиційні сили утворити надфракційне об'єднання, куди б увійшли всі депутати від "Батьківщини", всі депутати від "Удару", всі депутати від "Свободи" та позафракційні опозиційні депутати-мажоритарники. 

За аналогією з "Народною Радою"-аналогічним утворенням у ВР 1990 р. 

Нагадаю, що тоді до "Народної Ради" входило близько 120 депутатів, і вона примушувала комуністичну більшість приймати необхідні для Незалежності документи. 

Зараз спільно в опозиційних сил понад 180 депутатів, але партійні лідери досі бояться такого об'єднання. 

Вони хвилюються, що доведеться діяти прозоро і відмовитися від кулуарних домовленостей з регіоналами. (варто зазначити,що справді опозиційні депутатиОлександр Бригинець та Володимир Бондаренко цю ідею публічно підтримали) 

3.Окрім ідеї "Народної Ради" у ВР я також (вкотре) озвучив ідею утворення поза ВР громадсько-політичного об"єднання, куди б увійшли не лише парламентські опозиційні партії, а ще й позапарламентські опозиційні партії, громадські об"єднання і рухи , а також опозиційно налаштовані індивідууми, не об"єднанні в жодну структуру. 

Щось на кшталт Народного Руху України зразка 1990р. 

Я абсолютно певен, що для того,щоб повалити нинішній бандократичний режим потрібні дві речі: єднання опозиційних сил і їхнє очищення.

"Народна Рада" у ВР і "Народних Рух" (чи "фронт"-назви бо умовні) - це необхідні інструменти.На цей момент партлідери цьому пручаються. 

Але сподіваюсь,що суспільство дотисне партлідерів. 

Як дотисло до усвідомлення необхідності голосування своїми картками.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.