ГПУ повинна перевірити Національну комісію з регулювання ринку електроенергетики

19 лютого 2013, 08:41
Власник сторінки
Політик
0
550

Генеральна прокуратура України зобов'язана здійснити перевірку підприємств, які продають газ за завищеними цінами.

Низка установ та організацій державної та комунальної форм власності у Волинській, Луганській, Харківській, Одеській областях та місті Миколаєві закупили газ за цінами, суттєво вищими за визначені Постановою Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики

Згідно з цією постановою граничний рівень ціни на природний газ для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, встановлено на рівні 3 509,00 грн. за 1 тис. кубометрів на 2013 рік.

Проте, зокрема, професійно-технічне училище №5 міста Ковель Волинської області закупило газ за ціною 4 990 гривень за тисячу кубометрів, Комунальний заклад «Луцька станція швидкої медичної допомоги» - за 5 019 гривень, Ківерцівський медичний коледж Волинської облради закупив газ за ціною 4 704 гривні, Служба автомобільних доріг у Волинській області - за ціною 4 651 гривня за тисячу кубометрів. Низка сільських та селищних рад, а також відділи освіти райдержадміністрацій Одеської області уклали угоди з ВАТ «Одесагаз» на постачання природного газу також за завищеними цінами - загальна вартість укладеної угоди становить 5,97 млн гривень. Схожа ситуація склалася і в Алчевському дитсадку та Миколаївському онкоцентрі.

Загалом з урахуванням 20% ПДВ та ще кількох зборів і тарифів, паливо від «Волиньгазу» коштує бюджетним організаціям 4 704 грн., від «Миколаївгазу» - 4 717 грн., від «Луганськгазу» - 4 699 грн. Окрім того, у випадку порівняння закупівлі газу Миколаївським онкодиспансером чітко відслідковується, що на 2012 рік і на 2013 рік замовлялася абсолютно однакова кількість газу - 330 тис. кубометрів. Національна комісія залишила тарифи на газ без змін у порівнянні з 2012 роком, але ціна чомусь зросла: з 1 644 600 грн. до 1 868 000 грн. Це може свідчити про факти розкрадання державних коштів.

Генеральна прокурора України повинна здійснити перевірки всіх підприємств із постачання газу щодо продажу ними газу за завищеними цінами, здійснити перевірку Національної комісії з регулювання ринку електроенергетики стосовно протиправної бездіяльності та допущення порушення процедури продажу газу, а також здійснити перевірку установ та організацій державної та комунальної форм власності щодо закупівлі газу за цінами, що суттєво перевищують граничний рівень.

Вчора було зареєстровано відповідний депутатcький запит від мого імені на Генерального прокурора України.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: газ,Яценюк,Одесса,Полтава,Генеральная прокуратура,Миколаївська область,Пишний
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.