В Івано-Франківську намагаються вчинити розправу над Ольгою Бабій

15 квітня 2013, 11:05
Власник сторінки
голова Центру досліджень політичних цінностей
0
1474

Народні депутати різних скликань закликали громадськість та журналістів проявити журналістську та громадську солідарність з Ольгою Бабій. Про це йдеться у заяві.

Заява щодо подій довкола головного редактора 
Івано-Франківського обласного телебачення "Галичина" Ольги Бабій 

Останнім часом поширюється інформація щодо намагань окремих політиків та посадовців, які належать до різних політичних сил, невмотивовано усунути з посади головного редактора Івано-Франківського обласного телебачення "Галичина" Ольгу Бабій.

Йдеться не про спробу підвищення рівня журналістики, а навпаки, про спробу взяти телебачення під корпоративний контроль, фактично, позбавивши івано-франківську громадськість права на об’єктивність та висвітлення альтернативних точок зору. Тим самим ставляться під сумнів засадничі принципи функціонування незалежної журналістики, оскільки посадовці намагаються втручатись у редакційну політику місцевого телеканалу.

Як нам відомо, пані Ольга Бабій та її колеги, дотримуючись принципу об'єктивності в журналістиці, надають ефіри на своєму каналі різним політикам, громадським діячам та активістам, які презентують свої погляди та оцінки з різних сфер суспільно-політичного та культурного життя в регіоні.

Звертаємось до громадськості та журналістів проявити журналістську та громадську солідарність з Ольгою Бабій, оскільки йдеться не лише про долю конкретної людини, а про оборону непохитних принципів свободи і демократії.

Олесь Доній, народний депутат України VI-VII скликань
Юрій Дерев'янко, народний депутат України VII скликання
Ярослав Кендзьор, народний депутат України І-VI скликань, журналіст
Тарас Стецьків, народний депутат України І-IV та VI скликань
Лілія Григорович, народний депутат України ІІ-VI скликань
Роман Круцик, народний депутат України ІI скликання, голова Київської міської організації Українського добровільного історико-просвітницького правозахисного благодійного товариства «Меморіал» імені В.Стуса

P.S. Свій підпис долучив також Юрій Шухевич, багаторічний політв'язень.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.