Як відбулися "Шевченківські читання" в Україні

23 травня 2013, 22:40
Власник сторінки
голова Центру досліджень політичних цінностей
0
707

Якщо торік ми провели "Шевченковські читання" в Києві та Одесі, то цього року до нас долучилися Херсон, Луцьк, Кіровоград, Чернігів, Одеса, Коломия, Калуш, Житомир, Тернопіль, Ніжин, Донецьк, Харків.

З нагоди 152 річниці з дня перепоховання Тараса Шевченка 22 травня у Києві та інших містах нашої країни відбулися "Шевченківі читання". 

В столиці вшанувати пам’ять Шевченка та прочитали його вірші прийшли колишні політв'язні, українські письменники, книговидавці, співаки, громадські діячі, журналісти та політики. 

Зокрема, у заході взяли участь брати Капранови, Іван Малкович, Юрій Стець, Тетяна Даниленко, Соломія Вітвицька, Сашко Лірник, Олесь Доній, Світлана Поваляєва, Василь Овсієнко, Анжеліка Рудницька, Артем Полежака, Павло Коробчук, Олеся Мудрак,Богдан-Олег Горобчук , легендарний етнографічний хор "Хор Гомін" та хор "Нова Яворівщина".

 Ведучий як і торік-ініціатор відновлення "Шевченкових читань" Олесь Доній. 

Відновити традицію щорічних Шевченкових читань взялися Всеукраїнський комітет захисту української мови та Мистецьке об’єднання «Остання барикада» та інші громадські організації. 

Торік читання були проведені в Києві та Одесі.

Цьогоріч до столиці приєдналися Херсон, Луцьк, Кіровоград, Чернігів, Одеса, Коломия, Калуш, Житомир, Тернопіль, Ніжин, Донецьк, Харків, Севастополь, Суми та інші міста.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.