Тушки про тушок: ВІДЕО

10 червня 2013, 11:10
Власник сторінки
0
1063

Депутати Володимир Купчак та В'ячеслав Кутовий стали 5-м та 6-м перебіжчиками від опозиційної фракції "Батьківщина" у парламенті нового скликання.

Депутати Володимир Купчак та В'ячеслав Кутовий стали 5-м та 6-м перебіжчиками від опозиційної фракції "Батьківщина" у парламенті нового скликання. 

Найближчим часом провладні депутати обіцяють, що кількість перебіжчиків з цієї та інших фракцій зросте. Жоден з тих, хто написав заяви про вихід з фракції, не написав ще однієї заяви - про залишення Парламенту. Хто ж хоче самостійно залишати Верховну Раду, де є недоторканість, три десятки пільг та можливості для лобізму?

Завдяки світовому павутинню натрапив на обіцянки кандидата в народні депутати Володимира Купчака торік. Івано-Франківський телеканал "РАІ"  в програмі  "Час на політику" увічнив його слова про клятву на Біблії – ніколи не порушити  присягу та не вийти з фракції Батьківщина. 

У тому ж етері Володимир Купчак розмірковує про своїх конкурентів на окрузі - про «тушок» (це іронічна назва депутатів перебіжчиків, яка стала поширеною в ЗМІ і серед політиків). Що ж говорив Володимир Купчак про «тушок» 7 місяців тому? Це варто послухати!

Кожна людина має право поміняти свою точку зору, з часом. Утім, якщо говориш «А», треба сказати і «Б». Гідний вчинок депутата, що зайшов в парламент під прапорами партії,  але не погоджуються з політикою цієї партії – не просто з неї вийти, але й залишити Парламент. І вже згодом (якщо є бажання) йти на наступних виборах під стягами іншої партії чи, можливо, навіть власної, доносячи свої ідеї до громадськості.

В історії українського парламенту були одиниці, хто за власним бажанням залишив Парламент. Одним із них був Слава Вакарчук. 

7 місяців, як завершилися парламентські вибори. У виборців ще свіжі спогади про обіцянки  кандидатів.  Але запевнення кандидатів перед виборами і їхні вчинки уже в статусі депутатів – іноді суттєво різняться. Як і раніше, чи не єдиний спосіб вплинути на ситуацію для громадян – публічне обговорення таких вчинків. А згодом – і вирішити політичне майбутнє таких депутатів на виборах.    

Сергій Андрушко, кореспондент руху ЧЕСНО у парламенті

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.