Про дієтологію та непрямі податки

12 червня 2013, 19:48
Власник сторінки
громадянин
0
1370

Неофеодалізм диктує власні правила гри, за якими платити за все мають пригноблені, а не пригноблювачі.

Підвищення будь-яких непрямих податків, платниками яких в результаті виступають звичайні споживачі, є логічним і передбачуваним кроком уряду в умовах катастрофічного недофінансування державного бюджету. Розраховувати на те, що для забезпечення надходжень до української скарбниці олігархи залізуть до  власної кишені, не доводиться. 

Так само дивним було б очікувати на змешення масштабів розкрадання бюджетних коштів, яке вже давно перестало здійснюватись за залишковим принципом і стало пріоритетним напрямком державної політики. Неофеодалізм диктує власні правила гри, за якими платити за все мають пригноблені, а не пригноблювачі.

На щастя, досі об’єктами постійного підвищення акцизів та мит, а як наслідок цін, виступали здебільшого легальні наркотики: тютюн та алкоголь, шкідливість яких складно було б заперечувати. Дехто стверджує, що така політика навіть призвела до суттєвого скорочення споживання цигарок та алкогольних напоїв. 

В такій ситуації залишається лише вітати такі урядові ініціативи, закриваючи очі на явну протиправність введення нових податків посеред чинного податкового та бюджетного року. Будь-які аналогії з даниною в такому випадку безумовно були б недоречними. 

Хочеться лише сподіватись, що в боротьбі за суспільне здоров’я, урядовці не підуть ще далі і не почнуть в такий спосіб скорочувати споживання інших шкідливих продуктів, серед яких відповідно до певних дієтологічних шкіл можуть опинитись хліб, масло та молоко.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.