Колишніх депутатів не буває — їсти треба всім!

05 липня 2013, 21:31
Власник сторінки
0
1393

За новим кошторисом Верховної Ради на 2013 рік, годуватимуть ще й колишніх депутатів, а чинні зможуть відпочивати безкоштовно у всіх українських санаторіях і отримувати безкоштовне житло.

За новим кошторисом Верховної Ради на 2013 рік, годуватимуть ще й колишніх депутатів, а чинні зможуть відпочивати безкоштовно у всіх українських санаторіях і отримувати безкоштовне житло.

Вчора пізно ввечері депутати ухвалили бюджет Верховної Ради України на 2013 рік. Він склав майже 1 млрд. грн. Велика частина коштів піде не на забезпечення роботи народних депутатів, а на фінансування їхнього дозвілля та утримання великої кількості колишніх депутатів.

фото з сайту санаторія "Дюльбер", який належить Верховній Раді Україні

Цього вівторка кошторис для забезпечення роботи депутатів самі обранці не підтримали і відправили його на доопрацювання в регламентному комітеті. Але засідання, на якому це мали робити несподівано цієї середи було скасоване. Законопроект раптом вдруге винесли пізно ввечері у четвер на голосування та ухвалили його більшістю голосів.

Рівень несподіванки можна оцінити за реакцією депутата регіонала Мирного.

Ось діалог:

– Чи голосували ви вчора за кошторис Верховної Ради?

– Вчора – ні, не пам'ятаю, може я прозівав?

Українські платники податків утримуватимуть не лише 444 чинних народних депутата, вони годуватимуть ще й усіх колишніх. На зарплату для колишніх передбачено 36 млн гривень. Як відомо, один рік після складання повноважень народного депутата, вони отримують повну! суму зарплати чинного депутата – а це близько 17 тисяч грн в місяць. Цікаво, чи отримують вони ще стільки ж – на роботу з колишніми виборцями?

Голова регламентного комітету Володимир Макеєнко двічі уникнув відповіді щодо фінансування колишніх нардепів.

А ось голова бюджетного комітету Євген Гєллєр відповів за усих колег: "Колишніх депутатів не буває."

Новація цього кошторису Верховної Ради – народні депутати зможуть відпочивати безкоштовно не лише у кількох парламентських санаторіях. Тепер вони це зможуть зробити, за словами депутата Пишного не лише в пансіонатах, що належать Верховній Раді, а й в інших — коштом українських платників податків.

Головне питання, яке може турбувати платників податків – навіщо їм платити за відпочинок депутатів в санаторіях. Ще 5,7 млн. грн. виділять депутатам на будівництво житла.

Чому голосували за такий бюджет? Наприклад, Володимир Литвин голосував за парламентський кошторис, виявляється, з етичних міркувань.

Для усих, хто хоче детальніше вивчити, на що піде майже 1 млрд. грн. – надаємо фото кошторису, який роздавали народним депутатам, утім який ви не знайдете на офіційному сайті Верховної Ради.









Сергій Андрушко, кореспондент руху ЧЕСНО
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.