Кілька слів на тему об'єднання православних

06 серпня 2013, 06:03
Власник сторінки
громадянин
0
777

Спільна система цінностей та переконань є необхідною передумовою не лише для ефективного управління авторитарною державою, але й для її експансії назовні.

Використання релігії для політичних цілей не є новим або унікальним явищем. Впродовж тисячоліть ця практика існувала в усьому світі і не зникла навіть з появою світської держави. Допоки будуть існувати люди, які в щось вірять, у влади буде залишатись необхідність впливати, якщо не на канони цієї віри, то принаймні на інтерпретацію цих канонів.

Навіть за відсутності державної релігії, її місце впродовж всієї історії намагалась зайняти державна ідеологія. Попри взірвані собори та розстріляних священників, більшовики боролись не проти культів, а лише за монополію свого власного.

Спільна система цінностей та переконань є необхідною передумовою не лише для ефективного управління авторитарною державою, але й для її експансії назовні. Експансія потребує виправдання щонайменше в очах тих, хто її здійснює.  У зв'язку з втратою актуальності ідеї світового комунізму сьогодні з антресолей знову дістається об’єднання православного світу. 

Можна по-різному ставитись до тих чи інших конфесій і довго сперечатись щодо наявності або відсутності в них благодаті. Проте поява в складі урядової делегації священника ще не перетворює мародерницький рейд на хрестовий похід.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.