"А в Європі поліція таких теж розганяє!.."

04 лютого 2014, 11:53
Власник сторінки
0
158

Чим дії поліції в протидії несанкціонованим маніфестаціям у західноєвропейських країнах відрізняються від дій "Беркута" та іже з ним?

1. Поліція в Європі може діяти жорстко, але адекватно діям протестувальників - не перевищуючи міри силової відповіді (порівняйте дії "Беркута" на Майдані в ніч проти 30 листопада 2013 р.).
2. Спецзагони поліції діють, суворо дотримуючись службових інструкцій, зокрема щодо застосування спецзасобів (порівняйте неправомірне застосування українськими (?) спецпідрозідлами кийків та травматичної зброї, зокрема, навмисне враження "заборонених" ділянок тіла й постріли прицільно в очі, водометів у мороз, несертифікованих гранат тощо).
3. У Європі влада не використовує найняті нею організовані загони криміналітету, які провокують маніфестантів, нападають на них, а також викрадають і катують активістів громадянського протесту.
4. Система правосуддя в Європі не є корумпованою й керованою в ручному режимі з президентської канцелярії, тому постраждалі від незаконних, на їхній погляд, дій поліції можуть сподіватися на об'єктивний розгляд їхніх справ у суді. З іншого боку, судові обмеження громадянських протестів у демократичних країнах випливають із вимог закону та інтересів більшості суспільства, а не забаганок правлячого режиму.
5. І останнє (й найголовніше): в західноєвропейських країнах, які є усталеними демократіями з багатовіковими традиціями, влада - і поліція як її інструмент - справді репрезентує державу й народ (більшість народу), а не пенву кліку узурпаторів, певне організоване фінансове угруповання чи "земляцтво", яке всілякими засобами прагне утримувати владу в країні.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.