Справа про звірства "Беркута": все замикається на міністра

05 грудня 2013, 20:34
Власник сторінки
0
148

5 причин, чому Віталій Захарченко має піти (як мінімум) у відставку

1. Якщо він безпосередньо або опосередковано віддавав наказ про застосування Беркута, вся відповідальність за злочинні дії останнього лежить на міністрі.

2. Якщо наказ віддавав хтось із його підлеглих (наприклад, В. Коряк), а Захарченко схвалив, погодив його або дав мовчазну згоду на виконання (знаючи - не завадив), це рівнозначне прямому наказові міністра.

3. Якщо наказ віддавав хтось із його підлеглих (наприклад, В. Коряк), а Захарченко не знав про це, значить, у його (силовому!) відомстві повний бардак і анархія, за що повну відповідальність несе міністр.

4. Якщо наказ віддавав саме Коряк, як про це твердив він сам, значить, було допущено порушення закону, адже спецпідрозділ Беркут підпорядковується напряму міністрові МВС, а не начальникові київської міліції (тим паче Беркут не київський). Висновок: див. п. 4.

5. У будь-якому разі сам факт неадекватного, безпрецедентного за своєю жорстокістю (в історії незалежної України) застосування сили проти мирних демонстрантів мав би змусити керівника МВС самого подати у відставку ще 30 листопада. Так учинив би за подібної ситуації кожен силовий міністр в будь-якій європейській країні, не чекаючи на результати "внутрішнього розслідування" - хоча б для того, щоб не перекладати відповідальність на політиків вищого рангу - прем'єра й президента.

Але ЦЕЙ - сам не піде...
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.