Методом «батога» влада нічого не доб’ється

23 жовтня 2013, 10:07
Власник сторінки
0
226

Як відомо, міністр доходів і зборів України О. Клименко заявив, що Україна може відкласти зниження ставок ПДВ та податку на прибуток через нестабільність економічної ситуації в країні

Як відомо, міністр доходів і зборів України О. Клименко заявив, що  Україна може відкласти зниження ставок ПДВ та податку на прибуток через нестабільність економічної ситуації в країні (ПДВ – з 20% до 17, податку на прибуток з 19% до 16%).

Дохід з цих податків зазвичай становить близько двох третин від загального доходу державного бюджету України, тобто очікуваний збиток еквівалентний приблизно 7% від загального обсягу доходів бюджету в поточному році.

Публічно оголошені міністром доходів та зборів наміри відмовитися від передбаченого законодавством зниження податків є прямим підтвердженням того, що реалізовуваний нинішньою владною командою курс привів українську економіку до кризи та занепаду.

Варто наголосити, що нинішня влада не вміє використовувати стимулюючих факторів для розвитку підприємництва. Вона діє за радянським принципом – вижати з підприємців усе, що тільки можна.

Методом «батога» правляча верхівка  нічого не доб'ється. Це лише посилить негативні настрої населення, призведе до приховування прибутків та переведення господарської діяльності у тінь. 

В країні, де уряд працює без програми діяльності, де відсутні будь-які реформи, а є лише їх назви та герої, які їх ініціювали, не може бути інакше.

В Україні кожний квартал визначаються десятки заслужених економістів та героїв країни, однак не має жодних дієвих, а не просто красивих економічних програм.

Ситуацію на краще в економічній та соціальній сферах можна змінити лише за умови зміни влади.

Країна потребує рішучих дій, нових реформ та перебудови, тому нинішній уряд повинен піти у відставку.

     

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: криза,економіка,уряд,податки,Ткачук,ПДВ,Міністерство доходів і зборів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.