Ситуація у бюджетній сфері України досягла критичного рівня

23 вересня 2013, 14:23
Власник сторінки
0
237

На нинішній 2013 рік був ухвалений нереалістичний бюджет, через що вже зараз не вистачає коштів на виплати зарплат бюджетникам та інші важливі видатки.

На нинішній 2013 рік був ухвалений нереалістичний бюджет, через що вже зараз не вистачає коштів на виплати зарплат бюджетникам та інші важливі видатки. 
Своїми діями влада загнала українську економіку в рецесію, і в наступному році Україну очікує чергова хвиля кризи.
Враховуючи, що наступного року буде знижено ставки податку на прибуток і ПДВ, від влади слід очікувати збільшення тиску на підприємства, зокрема, у Мінфіні вже почали готувати пакет законопроектів, який передбачає додаткові джерела наповнення бюджету в обсязі до 57 мільярдів  гривень.
За оцінками експертів, недобір до кінця року може скласти 40 мільярдів гривень. Невизначеність з макропоказниками і невиконання цьогорічного бюджету призвели до того, що Бюджет, як документ, за нинішньої влади не має нічого спільного з реальним станом.
Людей переконують, що в бюджеті немає коштів для забезпечення гідного рівня життя, в той час як щорічно через систему державних закупівель держава витрачає десятки мільрдів гривень, з яких близько половини розкрадається. Через корупційні оборудки у сфері держзакупівель збитки становлять від 35 до 52,5 мільярдів гривень видаткової частини держбюджету щорічно.
Жодна копійка державних коштів не може направлятися  на забезпечення шикарного життя для чиновників, на дорогі ремонти, автівки та вертольоти. Більше того, в повному обсязі мають бути профінансовані лікарні, освітні установи та інші соціальні напрямки.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: бюджет,криза,УДАР Віталія Кличка,народні депутати України,Ткачук,Кабінет Міністрів,пільги
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.