«О великих могучего русским языка!»

25 липня 2013, 13:10
Власник сторінки
0
345

Якось непомітно промайнула перша річниця так званого «мовного майдану»

Українці мітингували, голодували, билися, проливали кров, проголошуючи гасла проти прийняття закону про якусь іншу державну мову. Зокрема, руську. 
Тодішня (та й сучасна) влада наполягала, що це її передвиборче гасло, яке обов’язково треба виконувати – зробити декілька державних мов. Тим паче, що за нього віддала голоси більшість українців – обрали ж владу! 
Тодішня опозиція «давала зуба», що обов’язково скасує цей закон. Але, якось, стало не до того. 
Я не «острый» националист. Я не «ярко выраженный» космополит. Все нации и языки уважаемы, и имеют право на существование. Почему нет? Why not? למה לא? なぜでしょう 2363;?Kial ne? 
Але! 
Дуже велике «Але!». Є велика різниця, між мовою, якою я розмовляю, пишу, читаю, слухаю пісні – і мовою моєї країни. 
Державна мова (поки ми не федерація), це є щось іманентне тільки їй, вона одна – як і Батьківщина. 
Багато хто каже, що українська «недоразвита», що вона слабкіша, скажімо, за російську. Можливо. Але, чому? 
Як би Ви розвивалися, сотні років лежачи в комі?! Причому, насильно. 
І от зараз, коли нарешті з’явилась надія на відродження мови, ті ж самі, які її плюндрували, кажуть нам: «Не надо. Не обязательно». 
Підсумовую. Без мови немає нації. Без нації немає держави. Тож, до чого «вони» нас ведуть? 
Sapienti sat. 
Позиція партії «УДАР» залишається незмінною: в Україні українська мова – державна, в парламенті – єдина, у побуті – та, яка є прийнятною для кожної окремої людини. Немає жодних перепон, щоб пересвідчитися, що як сам Віталій Кличко, так і всі депутати фракції «УДАР» в парламенті виступають виключно державною мовою, як того вимагає закон і регламент роботи парламенту. Так само, немає жодної перешкоди переконатися, що в питанні використання державної мови в парламентській залі і у сферах державного управління позиція усіх трьох фракцій – «Батьківщини», «УДАРу» та «Свободи» – однакова
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР Віталія Кличка,мова,українці,держава,Ткачук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.