Аби створити видимість добробуту, влада свідомо завищує економічні показники

22 квітня 2013, 07:11
Власник сторінки
0
261

«Прогноз державного бюджету України на 2014-2015 роки» свідчить про те, що при формуванні прогнозних показників уряд і надалі дотримується радянських принципів.

За цим документом, у 2015 році, як і в попередньому, темпи зростання економіки збережуться на рівні 3%. Крім того, сальдо платіжного балансу залишиться негативним - 14,6 мільярдів доларів у 2014 році і 12,7 мільярдів доларів у 2015 році.

Найбільш несподіваними виявилися індикативні прогнози структури доходів держбюджету. Податкові надходження з урахуванням перерозподілу ВВП через зведений бюджет на рівні не вище 30% вже наступного року зростуть на 42%, порівняно з нинішніми, і складуть близько 428 мільярдів гривень (їх частка в держбюджеті - 84,3%). А у 2015 році  складуть 481 мільярд гривень.

При зниженні ставок податку на прибуток і ПДВ з наступного року до 17% і 16% відповідно, Мінфін закладає зростання надходжень від них на рівні 42% і 31%. Очікується, що в 2014 році податку на прибуток буде перераховано близько 74,2 мільярдів гривень, а ще через рік - 74,4 мільярдів гривень. ПДВ при цьому складе відповідно 219,6  та 254 мільярдів гривень.

Як бачимо, уряд України продовжує завищувати прогнозні показники розвитку економіки. Як і попередні планові документи, «Прогноз державного бюджету України на 2014-2015 роки» не має нічого спільного з реальною економічною ситуацією в державі.

У Міжнародному валютному фонді вважають, що серед країн СНД і Східної Європи за показниками економічного стану у цьому році  - Україна є аутсайдером. За даними МВФ, реальним показником зростання ВВП України буде не 3,4%, як запланував уряд, а просто 0, тобто рівень ВВП взагалі не зросте.

Натомість, у своїх «Прогнозах» уряд Азарова обіцяє зростання економічного розвитку та бюджетних надходжень. При цьому, зовсім не зважає на доволі складну ситуацію на світових ринках, від яких залежна українська економіка. Також уряд обіцяє послабити тиск на підприємства та знизити податкове навантаження. Однак не проводить для цього реальних системних реформ.

Тобто, як бачимо, влада і надалі продовжує дурити народ, демонструючи не саму роботу, а лише її видимість. Завдання УДАРу – стати на заваді цим негативним процесам.

 Сергій Ткачук, 

голова молодіжного крила 
ВОО ПП «УДАР Віталія Кличка»
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: МВФ,ВВП,УДАР Віталія Кличка,економіка,уряд,Ткачук,державний бюджет
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.