СУДОМ ПРОТИ СУДУ.

23 березня 2013, 14:32
Власник сторінки
Голова ГО "Громадська Палата України, генеральний секретар Національної конфедерації профспілок України
0
217

Закон має бути один для всіх. І судді мають в першу чергу дотримуватися закону, законності та об’єктивності в своїх діях.

Робітнича партія України ще 18 лютого 2013 року подала апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду в м. Києві щодо незаконної ліквідації реєстраційного посвідчення парті. Станом на цей час, вже понад місяця, апеляційна скарга, яка надійшла до Київського апеляційного адміністративного суду (вх. № 36078), передана судді-доповідачу, але з боку суду досі не вжито ніяких дій по розгляду справи по суті.

Суд порушує законодавство про адміністративне судочинство в Україні, а саме:

1. Згідно ст. 189. КАСУ адміністративна справа має зареєструватися у день її надходження до   адміністративного   суду  апеляційної  інстанції  в  порядку, встановленому  частиною  третьою  статті 15-1 цього Кодексу, та не пізніше наступного дня має передається судді-доповідачу. Отримавши   апеляційну  скаргу,  суддя-доповідач  протягом трьох днів має перевірити її відповідність  вимогам  статті  187  цього Кодексу і за відсутності перешкод постановляє ухвалу про відкриття апеляційного провадження.

2. Згідно ст. 190. КАСУ суддя-доповідач   протягом  десяти  днів  після  відкриття апеляційного провадження  має з'ясувати склад учасників адміністративного процесу, надіслати   копії   ухвали   про   відкриття   апеляційного провадження  особам,  які  беруть  участь у справі, разом з копією апеляційної  скарги,  інформацією  про  їхні  права та обов'язки і встановлює строк, протягом якого можуть бути подані заперечення на апеляційну скаргу, тобто має вирішити усі питання,  необхідні для апеляційного розгляду справи.

Але досі цього не зроблено. Скільки ще можна чекати не відомо, але закон має бути один для всіх. І судді мають в першу чергу дотримуватися закону, законності та об’єктивності в своїх діях. Як можна очікувати дотримання законів від громадян, якщо самі суди їх не виконують?!

Робітнича партія України готує позов до суду про бездіяльність Київського апеляційного адміністративного суду. Закони мають виконувати усі, як громадяни, посадові особи, державні органи, так і самі суди…

Ми створимо прецедент, коли через суд будемо судитися з судом!!!

ЗАКОН МАЄ БУТИ ОДИН ДЛЯ ВСІХ!!!

 Нагадуємо, що рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва від 16 листопада 2012року по справі № 2а-14155/12/2670 було винесено постанову, якою анульовано реєстраційне свідоцтво Політичної партії «Робітнича партія України» №205-п.п. від 07.11.2011р. 

Данне рішення є незаконним та необгрунтованим у зв’язку з тим, що судом було неповно з’ясовано обставини, що мають значення для справи; висновки суду невідповідають обставинам справи; порушенно норми процесуального права; судом неправильно визначенно правової норми, що підлягає застосуванню до данних правовідносин; судом неправильно визначенно пріоритетну норму закону, що підлягає застосуванню до данних правовідносин стосовно підсудності справи.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Петр Петриченко НКПУ ВКП Общественная Палата
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.