Бандитський розгул на одеських ринках.

18 лютого 2012, 17:38
Власник сторінки
0
555

Підприємці ринків «Північний», «Привоз», «Старокінний» заявляють: міська влада покриває бандитів.

              Протистояння між підприємцями  ринків Одеси та  керівництвом цих базарів досягло свого апогею та  переросло у повномасштабну війну. Так,  підприємці  ринків «Північний»,  «Привоз», «Старокінний»  масово страйкують під стінами міської ради, вимагаючи зустрітись з керівництвом міста  та заявляють про постійні побори  на ринках та бандитські манери ведення бізнесу власників цих ринків.

             Так,  один із працівників розповів, що офіційно оренда 1 метра торгової площі на ринку «Привоз» коштує 240 грн., однак реально вартість свого робочого місця з усіма доплатами «блатним ребятам» йому обходиться в 100 доларів.

Підприємці запевняють, що влада покриває бандитів, тому й відсутня реакція з боку міських чиновників, які регулярно отримують «відкати»  за своє мовчання.

         Підприємці заявляють, що у випадку  переходу ринків в комунальну власність,  міський бюджет  отримував би додаткових 60 млн. грн. Лише з одного ринку « Північний» місто збагачувалось би на 10 млн. грн. щорічно, а підприємці могли б спокійно працювати, не хвилюючись, що завтра їх виженуть зі своїх робочих місць, бо директор «так хоче», або конфіскують товар, якщо вони відмовлятимуться щось доплачувати. Так, зокрема, підприємці  ринку  " Північний"  стабільно перебувають в стані оборони, вони стверджують,  що  адміністрація  грубо порушує права на торгівлю і позбавляє робочих місць. Кілька днів тому міліція показово розгромила три   контейнери,  які орендує підприємець Олена Нікола. Правоохоронці обірвали ролеты і викинули товар на тротуар.
Відмовлятися
 від своїх торгових місць продавці не мають наміру - за кожен контейнер сплачені від 7 до 17 тис. доларів. Адміністрація ж приписала борги за комунальні послуги, які, як стверджують торговці, узяті із стелі.Для того, щоб дізнатися, які саме передбачаються комунальні послуги на ринку, підприємці попросили адміністрацію надати  договори з компанією по вивезенню сміття та охороною. Але таких документів просто не існує!  Співробітники ринку стверджують, що найдорожча оренда на одеських ринках не перевищує 25 грн за кв.метр. На " Північному" з продавців вимагають 82 грн за кожен метр. Частина продавців вважає цю оплату кабальною - і відмовляється платити. Цікаво, що підприємці, які погодилися сплатити необхідну суму, так і не отримали квитанції. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.