Перший окупаційний: через путіна НТКУ перейшла на російську. Назавжди?

21 березня 2014, 11:01
Власник сторінки
журналіст
0
83

Лінгвоцид української на державному телеканалі України.

На Першому національному котрий день триває марафон "Единая страна". Його особливістю є те, що він російськомовний. Причому російською говорять не лише ведучі. Вочевидь, канал вимагає (!) російської і від запрошених. Бо російською говорять і традиційно україномовні спікери.

Це що, - наказ? Від кого? Чи не від самого путіна? А що, говорити про те ж саме українською - не можна? Заборонено? Що за лінгвоцид такий? Та ще й на державному каналі!

А якщо це не наказ, то як розуміти такий бздик? Заради чого? Аби задобрити проросійських сепаратистів, запеклих українофобів, рашистів? Так їм не російська на телебаченні потрібна, а росія в Україні! Триколор замість синьо-жовтого стяга! І не лише в Криму, Донецьку, Луганську, Харкові, Одесі, а й в Києві! Над всією країною!

Ну поговорили якийсь час російською для російськомовних - гаразд (ніби вони такі ідіоти, що не розуміють української). Але ж є в країні і україномовні! Як бути з ними? Ви ж за "Єдину країну"! То згадайте і про українців в ній! Про їхнє право на українську та ще й на державному каналі!

Невже не розумієте, що накладене вами суворе табу на українську, якого ви неухильно дотримуєтесь, протирічить самій ідеї марафону! Вона просто знищується! Все, що ви робите - ну все, абсолютно все через жопу! Навіть не дупу.

В такому вигляді, як це відбувається на Першому каналі, марафон виглядає мовним реверансом перед агресором!

Згадайте, зрештою, про те, що зараз за українську в Криму люди з георгіївськими стрічками хапають на вулицях та вивозять у невідомому напрямку. Вшануйте тих героїв, хто не зрікається української мови попри російську окупацію та смертельну небезпеку!

І доки на сайті першого національного буде висіти кіріл гундяєв як патріарх? Чий він патріарх - ваш? Ви і зараз молитеся церковному предстоятелю країни-окупанта? Та побійтеся ж Бога ви, бузувіри! В Україні є своя церква! Це саме її священників нині викрадають російські окупанти в Криму!

Гундяєв - це не єдина країна, а її розкіл! Досить з українців цього руского міра! Перший, як був АНТИ- національним, так і лишається! Хіба що тепер його можна називати Першим окупаційним.
Що Патріарх Кирил залишив українцям
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.