Ми втратили флот у Криму. Що робити

21 березня 2014, 00:16
Власник сторінки
Публіцист. Блог про культуру, історію України та інше
0
177

всім громадянам раджу переглянути худ.фільм "Перл Харбор" з Беном Аффлеком у головній ролі. Для психологічної реабілітації

Нехай ніхто сьогодні не сміє звинувачувати наших вояків з Криму у зраді. Ніхто!

 Якщо когось із них і дотиснули, то провина за це цілком лежить на Міністрові оборони або на Верховному Головнокомандувачу України , яким є О.Турчинов. І не треба спихати провину за застреленого офіцера тільки на Росію.

 Тому що багато людей (публічних і не дуже) зверталося і просило, радило ще тиждень тому: евакуюйте військових та їх родини! Вони ж опинилися в оточенні!

 Навіть якщо вони там усі поляжуть, чи принесе це Україні хоч якусь військову перемогу? Ні!

 Навіщо залишати їх там? Присутність України? Але вони заблоковані, у них відібрано зброю, з дня на день їх залишать без поставок їжі, а можуть  і вбити, кинувши на них п’яних «казачків»-бандитів (типу «цивільних»). Це Генштаб називає стратегічною українською присутністю?

 Прокиньтеся! Ви втратили контроль над Кримом тоді, коли на перешийку між Кримом та Україною було встановлено військовий блок-пост РОСІЯНАМИ, а не нами. І коли вони замінували поля біля Чонгару. Я вірю, що це тимчасова втрата, що Крим ще повернеться до складу України, але зараз де-факто ми його втратили. І мені це стало ясно вже десь 2 тижні тому. Хоч я жінка, а не офіцер.

 Залишати військових там за таких обставин, коли росіяни поводяться дуже агресивно, відрізають полоненим вуха (впізнаєте почерк катів, які викрадали майданівців і катували їх?) — це просто злочинна дурість! І совкове мислення, коли про людей не турбуються.

 Ті морпіхи потрібні нам на материку. Живими.

 З багатьох повідомлень у ЗМІ відомо, що Генштаб з ними майже не спілкувався, чітких команд і пояснень не давав.

 Я вимагаю відставки Міністра оборони! Або О.Турчинова, якщо це його провина!

 На цій посаді має бути офіцер, що має досвід сучасних миротворчих місій у гарячих точках світу (якщо молодий за віком — тим краще!). Оптимальний варіант — у колишній Югославії. І ще до Генштабу має входити офіцер-афганець із бойовим досвідом.

 Пригадуєте, як під час Революції Гідності на Майдані телеканал «1+1» транслював художні фільми героїчного змісту, які надихали на боротьбу, створювали правильний психологічний настрій? «Хоробре серце» з Мелом Гібсоном, наприклад.

 Сьогодні, коли Україна прокинеться з усвідомленням того, що вона фактично втратила флот в Криму, усім раджу подивитися американський художній фільм «Перл Харбор», де в головній ролі Бен Аффлек. Щойно його переглянула за якимось натхненням вищих сил.

 Там є дуже правильні думки, які всім нам потрібні. Наприклад:

«Це не було невідворотним. Але це зробило Америку сильнішою.» (Читай — Україну.)

«Ризик має бути виправданим».

 І ще цікава паралель: Японія тоді довго морочила голову Америці переговорами про мир, але несподівано напала. І знищила Тихоокеанський флот США. Але Америка відродила свій військовий потенціал після цього і свій бойовий дух.

 І ми зможемо. Повинні змогти. Бо на жаль, Росія від нас не відчепиться.

Вибачте за відхилення від тематики мого блогу, але мовчати більше немає сил. Тиждень тому я почала матюкатися (!) на наше Міноборони і продовжую досі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.