Відбулась підміна вимог Майдану

28 січня 2014, 16:24
Власник сторінки
Communication group
0
149

Більш ніж два місяці тому, 21 листопада, коли влада заявила про призупинення процесу Євроінтеграції України, люди вийшли на Євромайдан. Вимогами протестувальників були: підписання Угоди про Асоціацію,

Більш ніж два місяці тому, 21 листопада, коли влада заявила про призупинення процесу Євроінтеграції України, люди вийшли на Євромайдан. Вимогами протестувальників були: підписання Угоди про Асоціацію, а згодом, коли цього не сталось – відставка президента Януковича.

За цей час відбулось чимало подій. Силові протистояння, прийняття диктаторських законів, побиття та затримання активістів, вбивства. Тому до основних вимог протестувальників додалися ще й вимоги про амністію усіх затриманих активістів Майдану.

Наразі проходять перемовини керівництва парламентської опозиції з владою. І що ж відбувається? Вимоги, які вони ставлять до влади відрізняються від тих, які ставить сам Майдан. Чому ніхто з лідерів опозиції не вимагає негайного підписання Угоди про Асоціацію, адже як зазначають єврокомісари вона досі лежить у них на столі? Ця головна вимога мала б бути озвучена першою серед усіх, а в разі відмови президента – його негайна відставка. Наголошую, це те, з чого почався Майдан.

Натомість ми бачимо, що переговорний процес пішов у інше русло. Зміни до Конституції, відставка уряду, переформатування ЦВК, вибори до Київради – ось чим переймається парламентська опозиція. Себто реалізацією власних політичних (не виключено, що й економічних) амбіцій. І влада йде їм на поступки. Але ж Україна так і залишається поза Євросоюзом, бо Угода про Асоціацію президентом не підписана.

Таким чином фактично відбулась підміна вимог Майдану на вимоги парламентської опозиції.

А що ж Майдан? Чи погодяться стомлені перманентним проти-стоянням люди визнати результати перемовин перемогою Майдану. Це ще залежатиме від того, яких слів підберуть лідери парламентської опозиції на останньому переможному віче. А вони це, як ми бачимо, робити вміють.

Володимир Манько
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.