Чиновниця від культури захопила землю в Тростянці

09 грудня 2013, 10:28
Власник сторінки
Публічний інтелектуал, доктор філософії з права, правозахисник, дослідник і практик миру та ненасильства.
0
135
Чиновниця від культури захопила землю в Тростянці

Проект землеустрою після довгої судової тяганини скасував Вінницький апеляційний адміністративний суд

До редакції газети “Правдошукач” звернулася Фросина Меленик з Тростянця, яка розповіла та підтвердила документами і публікаціями в місцевій пресі наступну історію.

У 1968 р. Ф. Меленик з чоловіком, нині покійним, купили частину будинку в центрі Тростянця та 6 соток землі. У 1969 р. Меленики погодилися на пропозицію місквиконкому знести хату, на її місці збудувати 5-поверховий будинок і виділити їм квартиру. Але земля залишилася за ними. До речі, місце там привабливе - поряд з районною адміністрацією.

Пізніше сусідка Ф. Меленик по будинку, колишня звідуюча райвідділом культури Тетяна Мартошенко, поклала око на землю пані Меленик: вирішила собі збудувати там офіційно гараж, а неофіційно - триповерховий приватний будинок під виглядом гаража.

За словами Фросини Меленик, вже коли почалися будівельні роботи, вона дізналася, що держакт на її землю віддали чиновниці. Проект землеустрою виявився “липовим”, містив сфальшовані документи.

Після довгої судової тяганини 5 лютого 2013 року Вінницький апеляційний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення Тростянецької селищної ради Вінницької області про затвердження проекту землеустрою для “гаража” Тетяни Мартошенко.

25 жовтня було скасовано і держакт про право власності на землю.

Але кримінальне провадження за фактом підробки документів ані міліція, ані прокуратура вперто не реєструють. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.