Повалення леніна - це не вандалізм, а відновлення історичної справедливості

08 грудня 2013, 21:31
Власник сторінки
журналіст
0
497

Пам'ятник кривавому комуністичному тирану в центрі столиці європейської держави - нонсенс і неприпустима річ.

Частина ліберальної громадськості, зокрема деякі журналісти й представники творчої інтелігенції, назвали повалення пам'ятника леніну на Бесарабці вандалізмом і провокацією радикалів. Заперечую! Це не вандалізм, а відновлення історичної справедливості. Катюзі - по заслузі! ленін - ворог України, в якого руки по лікті в крові українців.

Чи є ще в світі країна, де стоять пам'ятники її гнобителям і завойовникам? Іноземним диктаторам, які нищили її народ? Цей пам'ятник - один з символів окупаційної влади і національного приниження українців. Валити його слід було давно при першій ліпшій можливості. Це сталося сьогодні.


Відповідна юридична база створена відомим Указом Президента Віктора Ющенка щодо вшанування пам'яті жертв Голодоморів та політичних репресій, в якому зокерма йдеться про демонатж пам'ятників особам, які причетні до організації геноциду й інших злочинних діянь.

 До того ж, істукан не являв собою жодної історичної, архітектурної й культурної цінності. Під час повалення не постраждало жодної людини. Все було мирно. Тобто подія вписується у мирний характер ЄвроМайдану.

А ще, пам'ятник комуністичному диктатору й ідеологу червоного терору в столиці європейської держави - це дуже НЕ по-європейськи. Тож знаменна подія на Бесарабці - в руслі європейських прагнень українського народу та Єврореволюції.

Повалення тирана тільки підтверджує європейськість українців, що серед іншого, проявляється і в бажанні позбутися тоталітарної спадщини в архітектурі й топоніміці.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.