Телеканал BUSINESS різко політизувався проти ЄвроМайдану

03 грудня 2013, 21:31
Власник сторінки
журналіст
0
182

Змінив програмну концепцію?

Цими днями спеціалізований телеканал BUSINESS в рубриці «No comment» періодично крутить тенденційно підібрану нарізку кадрів про перебіг подій на київському Євромайдані. Зокрема, без кінця повторює відео, на якому агресивно налаштовані молодики з прихованими обличчями нападають на шеренги внутрішніх військ, що перегородили Банкову неподалік адміністрації президента.

В цій же рубриці показують кадри розбиття невідомими вікон будівлі КМДА.

В той же час телеканал ігнорує жахливі сцени звірячого побиття «Беркутом» студентів на Майдані в ніч з 29 на 30 листопада. Не показує і те,  як спецпризначенці жорстоко розправилися з мирними мітингувальниками та журналістами на Банковій після атак провокаторів.

Також в ефірі телеканалу в «Офіційних коментарях» демонструють виступ прем’є-міністра Миколи Азарова на сесії ВР перед голосуванням про відставку уряду.

Як відомо, після сюжету в новинах телеканала BUSINESS про ЄвроМайдан від 22 листопада, була звільнена випусковий редактор Тетяна Мельниченко. Тоді своє рішення керівництво каналу пояснило заполітизованістю сюжета і його  невідповідністю бізнес-формату:

«22 листопада в ефір вийшов сюжет, який не відповідає формату телеканалу Business Проігнорувавши діловий формат телеканалу, випусковий редактор Тетяна Мельниченко, власноруч включила до ранкового ефіру заполітизований сюжет, - йшлося у прес-релізі каналу, - це свідчить про ігнорування принципів роботи ЗМІ та безвідповідальність співробітника, який розмістив подібний матеріал в ефірі.

Суспільно-політичні сюжети та найактуальніші політичні теми у програмній концепції телеканалу не передбачено. Відповідно, редакція телеканалу не виробляє матеріалів зі згаданої тематики» - йшлося у прес-релізі каналу.

Слід розуміти, вищенаведені нарізки і виступ прем’єра в ефірі BUSINESS-TV не вважаються заполітизованими і відносяться до категорії бізнесових новин?

Вочевидь, такими самими «деполітизованими», за логікою каналу, є і трансльовані ним виключно негативні, застережливі коментарі й заяви з приводу Єврореволюції низки очільників облдержадміністрацій, а також міністрів й депутатів-«регіоналів», де вони висловлюють підтримку політиці президента й уряду, закликаючи населення утримуватися від участі в протестних заходах.

 Які відомо, телеканал BUSINESS пов’язують з першим віце-прем’єром Сергієм Арбузовим.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.