Голові НСЖУ Олегу Наливайку: журналИзів-«регіоналів» - ГЕТЬ зі СПІЛКИ!

02 грудня 2013, 15:35
Власник сторінки
журналіст
0
144

За несумісність перебування в ПР з журналістською професією

НСЖУ закликала журналістів подавати неупереджену інформацію про події у Києві. Ознайомившись з повним текстом заяви, вирішив поставити НСЖУ такі питання.

1."Ми не спонукаємо журналістів приєднуватися до євромайданів у Києві, але просимо співробітників кожної редакції - обласного, районного, місцевого рівнів - професійно виконувати свій обов'язок, подаючи великий масив неупередженої і об'єктивної інформації про події в столиці" - а чому тільки в столиці? А про обласні, міські, районні ЄвроМайдани забули? А як щодо їхнього неупередженого і об'єктивного висвітлення? Як щодо припинення ганебної практики замовчування інформації в регіональних ЗМІ стосовно місцевих протестних виступів проти януковича і за євроінтеграцію?

2. "У зв'язку з подіями останніх днів, під час яких влада продемонструвала своє вороже ставлення до громадянського суспільства та до журналістів зокрема, Національна спілка журналістів України закликає всіх колег проявити максимальну згуртованість і солідарність /.../Ці прецеденти яскраво демонструють, що свобода слова цій владі не потрібна" - а як бути з журналістами - членами партії регіонів, тієї, яка являє сьогодні владу, котрій свобода слова не потрібна?

Зокрема, як бути з "регіоналами" - гендиректором Дніпропетровської ОДТРК, депутатом облради, членом правління і секретаріату облорганізації НСЖУ Валентином Чанглі, якого янукович зробив заслуженим журналістом за персональні заслуги у катуванні свободи слова й вихвалянні ПР і президента-рецидивіста; та головою обласної філії НСЖУ, головредом газети облдержадміністрації "Вісті Придніпров'я" Олексієм Ковальчуком, котрий отримав аналогічне звання за такі ж самі "звитяги"? Вони на своїх місцях і обіймають посади по праву?

Адресував питання НСЖУ за посередництва сторінки Спілки в мережі Фейсбук та листом електронною поштою. В разі надходження відповідей доповню ними цей допис.

Пропоную також розглянути питання щодо автоматичного припинення членства в НСЖУ журналістів з партійними квитками ПР шляхом негайного і безапеляційного виключення їх з лав Спілки. Саме через те, що, як сказано в заяві НСЖУ за підписом Олега Наливайка, «влада продемонструвала своє вороже ставлення до громадянського суспільства» та «свобода слова цій владі не потрібна». Отже, перебування журналістів у правлячій партії, що уособлює владу, несумісне з журналістикою та свободою слова за визначенням.

В разі задоволення пропозиції прошу поновити моє членство в Спілці, з якої я на знак громадянського протесту пішов у червні поточного року.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.