Лакейство і "раболєпіє" Януковича не знає меж

22 листопада 2013, 10:07
Власник сторінки
журналіст
0
219

Якщо Янукович не справляється з шантажем і тиском, то його слід терміново міняти на того, кому це буде по силах - задля гарантії державного суверенітету країни.

Київ не може підписати договір з Євросоюзом через економічний тиск і шантаж з боку Росії. Про це заявив президент України Віктор Янукович у телефонній розмові з президентом Литви Далею Грібаускайте, повідомила в п'ятницю радник литовського президента Йовіта Нялюпшене.

"Україна не встояла перед економічним тиском і шантажем. Їй погрожували обмежити експорт товарів до Росії, особливо компаній Східної України, де сконцентрована основна частина промисловості, у якій зайняті сотні тисяч людей. Вважається, що Україна зазнає мільярдних збитків. Такі причини свого рішення назвав президент Янукович під час телефонної бесіди з президентом на цьому тижні", - сказала вона.

Чи означає з огляду на сказане Віктором Федоровичем, що він більше не тиснутиме руки Путіну при зустрчах і не вітатиметься з ним так радо й люб'язно як він це зазвичай робить? Якщо Путін шантажист, то як можна поводитися з ним як з найліпшим другом?

Виходить, Янукович літав до Путіна на перемовини за черговою порцією шантажу? Якщо це так, то, тоді реакція мала бути зовсім іншою, ніж підкоритися тиску. З шантажем потрібно боротися, а не піддаватися йому! Лише така модель поведінки є єдино можливою і прийнятною.

Якщо ж цього не відбувається і президент незалежної країни, на якого чиниться тиск капітулює, то чи можна його вважати президентом? Наскільки він легітимний у своєму статусі гаранта Конституції, національно-територіальної цілісності держави та її безпеки?

Якщо Янукович не справляється з шантажем і тиском, то його слід терміново міняти на того, кому це буде по силах - задля гарантії державного суверенітету країни.

В протилежному випадку заручником лакейства і раболєпія "гаранта" стає весь український народ. І де межа поступок Януковича? Як ми, українці, можемо бути впевненими, що завтра внаслідок того ж шантажу, ми не втратимо Незалежність? А раптом Путін дошантажується до вводу в Україну миротворчого спецконтингенту російської армії? А Янукович погодиться, мовляв, мене ж шантажували!

Отже перебуання на посаді глави держави людини, яка піддається на шантаж і не здатна йому протистояти - це пряма і серйозна загроза національно-територіальній цілісності й суверенітету країни. Ситуація терміново потребує виправлення, інакше невідомо, що трапиться з Україною завтра і під яким прапором прокинуться її громадяни. 
  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.